ZORAN ALIMPIĆ O NELEGALNOJ BLOKADI AMG: Pokušaj da se zatvore mediji, kao kada je Vučić bio ministar informisanja
Foto: Zorana Jevtić

ODBORNIK DS U SKUPŠTINI BEOGRADA

ZORAN ALIMPIĆ O NELEGALNOJ BLOKADI AMG: Pokušaj da se zatvore mediji, kao kada je Vučić bio ministar informisanja

Društvo -

Odbornik DS u Skupštini Beograda Zoran Alimpić povodom nelegalnog rešenja koje je "Adrija medija grupa" dobila od Poreske uprave, u kome nisu navedeni podaci o eventualnom dugu i vremenu blokade računa, kaže da je reč o jednoj vrsti političkog pritiska na medije.

"Ako je istina da je Poreska uprava donela rešenje o blokadi Adrija medija grupe bez obrazloženja i bez navedenog iznosa, onda je to nezakonito rešenje i apsolutno jedna vrsta političkog pritiska na medije koji postoji već duže vreme. To je pokušaj da se udave i zatvore mediji po onom principu kao kada je Vučić za vreme Miloševića bio ministar informisanja", rekao je Zoran Alimpić.

Režim Aleksandra Vučića je u petak nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe".

Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen.

Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Kurir.rs, Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić sa 600.000 evra hteo da ućutka Velimira Ilića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja