POSLE RAKOVICE I NOVOG BEOGRADA: Đorđević u ponedeljak sa direktorima centara za socijalni rad
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Sastanak naložen posle dvostrukog ubistva

POSLE RAKOVICE I NOVOG BEOGRADA: Đorđević u ponedeljak sa direktorima centara za socijalni rad

Društvo -

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević zakazao je za ponedeljak, 17. jula, sastanak sa direktorima centara za socijalni rad iz cele Srbije i predstavnicima sindikata zaposlenih u sektoru socijalne zaštite.

foto: Dragana Udovičić

Sastanak je naložen nakon što se juče dogodilo dvostruko ubistvo ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, kada je muž ubio ženu i njihovo dete i povredio troje radnika tog centra.

Nedelju dana ranije muž je ispred Centra za socijalni rad na Novom Beogradu ubio ženu, a sutradan je izvršio samoubistvo.

Na sastanku će biti obavljeni sveobuhvatni razgovori sa rukovodstvom centara i predstavnicima sindikalnih organizacija o konkretnim tragičnim događajima i o mogućim sistemskim rešenjima da do ovakvih slučajeva više ne dođe, navodi se u saopštenju Ministarstva.

foto: Dragan Kadić

Poseban fokus biće i na tome da zaposlenima u centrima za socijalni rad i u sistemu socijalne zaštite budu obezbeđeni bolji uslovi za rad, bolja zaštita i zakonska rešenja koja se odnose na njihov rad i u smislu fizičke sigurnosti.

Ministar Đorđević je upoznao predsednicu Vlade Srbije u neposrednom kontaktu po povratku sa njenog službenog puta o slučaju, temi i merama koje su preduzete, i predsednica Vlade se uključila i u aktivnosti na donošenju mera i rešenja da se ovakvi tragični događaji više nikada ne dogode.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Aleksandar Jovanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ministar Zoran Đorđević obišao povređene socijalne radnike na VMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja