IZA KULISA PROSLAVE VENČANJA KARAĐORĐEVIĆA: Mladenci zaigrali kraljevsko kolo kao prvi ples!

TRADICIJA

IZA KULISA PROSLAVE VENČANJA KARAĐORĐEVIĆA: Mladenci zaigrali kraljevsko kolo kao prvi ples!

Društvo -

Princ Đorđe i princeza Felon obučeni u srpsku narodnu nošnju dočekali goste na Belom dvoru

Nakon što su izgovorili sudbonosno „da“ u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, princ Đorđe Karađorđević (33) i njegova izabranica Felon Rajman (22) upriličili su i svadbeni prijem na Belom dvoru u Beogradu, gde su obučeni u srpsku narodnu nošnju dočekivali brojne zvanice.

Svadbeni prijem održan je u subotu uveče u dvorskoj bašti, a odazvalo se više od 500 zvanica, članova porodice i prijatelja iz Srbije i inostranstva, a među njima i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, legenda srpskog fudbala Dule Savić sa suprugom, političar Vuk Jeremić sa suprugom Natašom...

Veliko iznenađenje za sve zvanice usledilo je kad su princ Đorđe i princeza Felon počeli da igraju kraljevsko kolo, što je bio i njihov prvi ples.

- Svi su bili fascinirani time kako su lepo uvežbali ples, dobili su gromoglasan aplaz. Nedeljama su učili to kolo i baš su se namučili, ali princeza Felon je jako želela da ispoštuje sve srpske običaje - otkriva naš izvor.

Pored ispijanja vina i šampanjca, zvanice su uživale i u raznovrsnom meniju. Pored tradicionalne srpske hrane našla su se i druga jela, a osim glamurozne torte, gosti su se mogli zasladiti i raznovrsnim sitnim kolačima.

- Nakon što su Đorđe i Felon goste oduševili srpskim kolom, mlada se presvukla u zanosnu venčanicu, a potom je usledio i drugi ples, valcer - otkriva Kurirov izvor.Princ Đorđe se posebno zahvalio majci svoje izabranice Elizabeti Rajman.

- Hvala vam što ste rodili moju princezu, koja je fantastična žena. Ništa bolje i lepše od nje ne bih mogao da poželim u životu - rekao je princ Đorđe. Na kraju svečanog prijem usledio je romantični vatromet.

M. Branković

Romantičan medeni mesec

DUBROVNIK, PA ITALIJA

Kako Kurir saznaje, novopečeni mladenci medeni mesec provešće kod porodičnih prijatelja u luksuznom turističkom naselju u blizini Dubrovnika.

- Đorđe i Felon će tamo uživati nekoliko dana, a nakon medenog meseca otići će na prijem kod vladike Grigorija u Trebinje. Mladenci takođe planiraju da nakon toga otputuju u Italiju, gde će posetiti nekoliko romantičnih gradova - otkrio je naš izvor blizak bračnom paru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track