Ministar Đorđević: Za ubistva krivicu snose i policija i centri za socijalni rad
Foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić

ZORAN ĐORĐEVIĆ ISTAKAO

Ministar Đorđević: Za ubistva krivicu snose i policija i centri za socijalni rad

Društvo -

Postoje indicije da je žrtva ubijena ispred Centra za socijalni rad u Rakovici ranije prijavljivala nasilje u porodici, ali policijska stanica u Rakovici nije se na adekvatan način bavila evidentirajnem i procesuiranjem tih prijava

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da su nedavna ubistva u centrima za socijalni rad posledica niza propusta različitih institucija.

- Postoje indicije da je žrtva ubijena ispred Centra za socijalni rad u Rakovici ranije prijavljivala nasilje u porodici, ali policijska stanica u Rakovici nije se na adekvatan način bavila evidentirajnem i procesuiranjem tih prijava. Ni veštaci klinike za psihijatriju „Dr Laza Lazarević“ nisu prepoznali disfunkcije u ponašanju osumnjičenog za to ubistvo. Centar za socijalni rad Novi Beograd postupao je u skladu sa ovlašćenjima, ali nisu u svim segmentima ispoštovani standardi stručnog rada, kao i opšti protokol za zaštitu dece - rekao je Đorđević.

Juče je održan i prvi sastanak novoformiranog Saveta za suzbijanje nasilja u porodici, na kome su prisustvovali ministri pravde, policije i socijalnog rada.

- Od početka primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, sudovi su na predlog tužilaštva izrekli 1.300 hitnih mera - rekla je ministarka Nela Kuburović.

Kurir / J. P.

Foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track