DJB O PROCEDURI ZA IZBOR ZAMENIKA JAVNOG TUŽIOCA Pavlović: Ocene su od 1 do 5, a na listi ima kandidata sa osmicom, kako je došlo do toga?
Foto: Stefan Jokić

DJB O PROCEDURI ZA IZBOR ZAMENIKA JAVNOG TUŽIOCA Pavlović: Ocene su od 1 do 5, a na listi ima kandidata sa osmicom, kako je došlo do toga?

Društvo -

BEOGRAD - Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu usvojio je danas Predlog odluke o izboru 18 zamenika javnog tužilaca koji je podnelo Državno veće tužilaca (DVT).

Član DVT Sandra Kulezić rekla je da su predloženi kandidati u 14 javnih tužilaštava i da je od 190 kandidata, koliko je učestvovalo na konkursu, izabrano 18.

Poslanik Pokreta "Dosta je bilo" Dušan Pavlović rekao je na sednici Odbora da nema nikakve primedbe na kandidate, ali da ima kada je reč o proceduri koja se navodi u Pravilniku koji je usvojio DVT.

On je kazao da se prema zakonu stručnost i sposobnost kandidata ocenjuju na ispitu ocenom od 1 do 5 i da nisu predviđene više ocene od tih.

"Na rang listi koju ste objavili ima kandidata sa ocenom osam. Kako je došlo do te ocene? U pravilniku koji je usvojilo DVT predviđaju se dodatni poeni od jedan do tri koji se dobijaju na osnovu intervjua. U kojoj meri je to u skladu sa zakonom?", kazao je Pavlović i naveo da je potrebno preispitati Pravilnik.

foto: Profimedia

Pavlović je zapitao i na koji način je izvršena selekcija među kandidatima koji su imali istu ocenu, odnosno kako je od 22 kandidata sa istom ocenom izabrano četiri za Prvo osnovno tužilaštvo.

Za zamenika tužioca u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu predloženi su Svetlana Bogdanović, Anđela Kaličanin Vuletić, Maja Stojanović i Jovana Stojiljković.

Za zamenika tužioca u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu predložen je Nikola Stojanović, za zamenika tužioca u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu Ivana Kovačević, a za zamenika tužioca u Osnovnom tužilaštvu u Obrenovcu Vladimir Veljković.

Ljiljana Ognjanović Rošu predložena je na tu funkciju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu, za zamenika tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani Željko Marković, za zamenika tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu Branka Bajramović, a za zamenenika tužioca u Osnovnom javnom tužilaštsvu u Bečeju predložen je Djordje Jovičić.

Za zamenika tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici predložena je Tatjana Popovac, za zamenika tužioca u Osnovnom javnom tužilštva u Šapcu Jelena Aleksić i Jelena Veselinović, za zamenika tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu Mikica Karić.

Za zamenika tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu predložen je Aleksandar Jovanović, za zamenika tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu Ninoslav Volarević, a za zamenika tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Požerevcu Vladanka Pantić.

(Kurir.rs/Beta, Foto: Stefan Jokić, Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Sestra ubijene Maje Đorđević: Ubica bez maksimalne kazne?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track