MEĐUNARODNE VOJNE IGRE U RUSIJI: Tenkisti Vojske Srbiju prvu trku završili slabijim rezultatom, favoriti Rusija i Kirgizija
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

MEĐUNARODNE VOJNE IGRE U RUSIJI: Tenkisti Vojske Srbiju prvu trku završili slabijim rezultatom, favoriti Rusija i Kirgizija

Društvo -

MOSKVA - Tenkisti Vojske Srbije završili su svoju prvu trku na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji rezultatom koji je slabiji od očekivanog, ali nije presudan.

Naspram sebe Srbi su imali ekipe Kirgizije i Rusije, koja je apsolutni pobednik na svim dosadašnjim takmičenjima Igara, u disciplini "Tenkovski biatlon".

Kako se navodi, danas se takmičila prva posada Srbije, predstoje još dve individualne trke, a nakon što se saberu rezultati trka sve tri ekipe, dobiće se konačan rezultat koji će dati odgovor kojih 12 zemalja ide u polufinale. Druga posada Vojske Srbije takmičiće se u utorak, 1. avgusta.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Na "Tenkovskom biatlonu" učestvuje 57 ekipa iz 19 zemalja, a u dosadašnjem delu takmičenja, posle Rusije, najbolji rezultat je postigla Kina.

Sputnjik navodi i da su Kina, Belorusija i Indija dovezle svoju tehniku, dok se sve druge vojske takmiče na ruskim tenkovima T-72 B3.

Takmičenja u okviru 3. Međunarodnih vojnih igara startovala su u subotu na poligonu Alabino, ali se nadmetanja istovremeno odvijaju na 21 poligonu, u 28 vojnih disciplina i u pet zemalja: Rusiji, Azerbejdžanu, Belorusiji, Kazahstanu i Kini, a takođe i u akvatoriji tri mora - Crnog, Kaspijskog i Japanskog.

Vojsku Srbije, osim tenkista, predstavljaju i vojni kuvari, u disciplini "Poljska kuhinja", a prema pravilima prva faza je takmičenje iz vatrene osposobljenosti, a kuvare iz Srbije očekuje probno gađanje iz automatske puške AK-74 kalibra 5,45 milimetara, koju srpska vojska ne koristi, a kojom će se vojnici služiti u toj fazi takmičenja.

Prvi takmičarski dan za naše kuvare je 1. avgust, a rivali će im biti Rusija, Belorusija, Izrael, Azerbejdžan i Mongolija.

Nakon takmičenja na strelištu, kuvari i pekari će setakmičiti i u pripremanju hrane i pečenju pekarskih proizvoda.

Međunarodne vojne igre trajaće do 12. avgusta, kada se održava i finale "Tenkovskog biatlona".

(Kurir.rs/Tanjug/Sputnjik/Foto Ministarstvo odbrane)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 13 epizoda: Ovo je srpska “armata”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja