PAŽNJA! RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Oprez, sunce prži! Temperature do 42!
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

nA SNAZI DO 10. AVGUSTA

PAŽNJA! RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Oprez, sunce prži! Temperature do 42!

Društvo -

BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na temperature do 42 stepena na teritoriji Srbije, koje važi do 10. avgusta.

U Srbiji će u nedelju biti sunčano i veoma toplo, sa jutarnjim temperaturama od 15 do 26 stepeni a najvišim dnevnim od 36 do 42 stepena.

Duvaće slab istočni vetar a tokom noći su u nekim predelima mogući pljuskovi i grmljavina. Lokalno su moguće i kratkotrajne nepogode sa gradom.

foto: Beta/Dragan Gojić

I u Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo. Očekuje se jutarnja temperatura od 26 a najviša dnevna od 39 stepeni. U toku noći su mogući pljuskovi sa grmljavinom.

U narednih sedam dana očekuje se sunčano i toplo vreme. Od petka se može očekivati postepeno zahladjenje.

foto: Beta/Dragan Gojić

Biometeorološka prognoza za nedelju, 6. avgust: Usled očekivane biometeorološke situacije svim hroničnim bolesnicima se savetuje izuzetna opreznost. Najizraženije tegobe mogu osetiti osobe sa kardiovaskularnim i psihičkim obolјenjima, kao i astmatičari. Mogući su promenlјivo raspoloženje, smanjenje radne sposobnosti i glavobolјa.

Primena adekvatne zaštite od UV zračenja i ograničenje fizičkih napora je preporuka svima. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Zoran Mrđa)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SA VRELOG BEOGRADSKOG ASFALTA: Srbiju topi crveni meteoalarm, a evo kako je na najkritičnijim gradskim lokacijama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja