GDE DA JE PROVUČEM, KROZ SEBE? Naručio sam piće na Adi, a konobar me je ŠOKIRAO svojim odgovorom!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Nekultura!

GDE DA JE PROVUČEM, KROZ SEBE? Naručio sam piće na Adi, a konobar me je ŠOKIRAO svojim odgovorom!

Društvo -

Pazite da ne prođete kao on.

Ekstremne cene nisu jedino negativno iznenađenje ako odlučite da malo "letujete" na beogradskom moru.

Ako tokom letnjeg dana na Adi probate da osveženje platite karticom umesto kešom, u nekim lokalima možete doživeti negativno iznenađenje...

foto: Stefan Jokić

- Popio sam piće u jednom od lokala na tzv. novobeogradskoj strani. Kad je došlo vreme da platim piće, ponudio sam karticu na šta mi je konobar rekao: može, može, ali kroz šta da je provučem, kroz sebe jedino - priča jedan Beograđanin, koji je ostao šokiran odgovorom. - Em sam iznenađen što ne primaju kartice, em načinom na koji mi to saopštavaju - priča on. - Lepo kaži "nemamo aparat za kartice", ne vidiim u čemu je problem biti fin prema mušterijama.

foto: Filip Plavčić

No, ovo nije jedini lokal na Adi u koji morate doneti keš. - Konobarica mi je solila pamet što sam doneo karticu na Adi, jer kao "na Adi niko ne prima keš". Nije tačno, postoje lokali, čak i kiosci koji primaju platne kartice, ali ja savetujem svima da pitaju pre nego poruče, ali i da kod sebe, za svaki slučaj imaju i gotovinu - kaže naš sagovornik.

Osim toga, oni koji posećuju Adu redovno navikli su na cene na ovom kupalištu, pa u jednom popularnom kafeu na makiškoj strani, bez obzira da li poručite nes kafu ili gazirani sok, minimalni iznos je 245 dinara. Ono što možda ne "štrči" kada su u pitanju cene je brza hrana, pa pljeskavicu ili picu možete jesti po cenama kao i u drugim delovima grada, dok kuvani ručak u restoranu, po posebnim ponudama, možete platiti i 400 dinara.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OD A DO Š: Upoznajte Zemun i Istorijski muzej

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track