SUDIJA ZORAN IVOŠEVIĆ: Slučaj Savamala ide ka zastarevanju
Foto: Zorana Jevtić

ANALIZA

SUDIJA ZORAN IVOŠEVIĆ: Slučaj Savamala ide ka zastarevanju

Društvo -

Sa prebacivanjem predmeta u niže tužilaštvo smanjuje se i rok potreban da slučaj zastari

Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević ocenio je da prebacivanje „slučaja Savamala“ iz više tužilačke instance na nižu i prekvalifikacija krivičnog dela govore da se ide na zastarevanje predmeta, piše Danas.

- „Slučaj Savamala“ je motivisan politikom. Tužilaštvo je pod kontrolom izvršne vlasti. U Srbiji imamo mnogo primera koji potvrđuju da postupci u koje je umešana politika na kraju zastare. Sa prebacivanjem predmeta iz višeg u niže tužilaštvo smanjuje se i rok koji je potreban da slučaj zastari - rekao je Ivošević.

foto: Fonet

Prvo osnovno tužilaštvo zatražilo je u petak od MUP i policije da prikupe obaveštenja radi identifikacije i otkrivanja N. N. osoba koje su u noći između 24. i 25. aprila 2016. učestvovale u „slučaju Savamala“, a od Sektora unutrašnje kontrole MUP da prikupi obaveštenja radi utvrđivanja činjenica o postupanju policije te noći.

Više javno tužilaštvo prebacilo je slučaj noćnog rušenja u Hercegovačkoj ulici Prvom osnovnom tužilaštvu, jer je u predistražnom postupku zaključilo da nije počinjeno krivično delo iz nadležnosti Višeg tužilaštva.

- Slučaj je u bio u Višem tužilaštvu duže od godinu dana i ništa nisu saznali. Sada mi ovaj zahtev Prvog osnovnog tužilaštva deluje kao da oklevaju i da je cilj da se sve prolongira - rekao je Ivošević.

Kurir / R. K.

Foto: Zorana Jevtić, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Stravičan udes na autoputu !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja