NOVA SRAMOTA SRPSKOG AVIO-PREVOZNIKA Er Srbija poručila Antiću: Nemate kejs!
Foto: Shutterstock, Fonet

JADNO Nova sramota srpskog avio-prevoznika

NOVA SRAMOTA SRPSKOG AVIO-PREVOZNIKA Er Srbija poručila Antiću: Nemate kejs!

Društvo -

Umesto izvinjenja zbog diskriminacije autističnog Vida (11), nacionalna avio-kompanija je na istoričara, oca deteta, izvršila pritisak da odustane od tužbe

Umesto da prihvate grešku i pokušaju da je isprave, iz „Er Srbije“ su me zvali da mi kažu da se loše ponašam i da nemam šanse na sudu ako podnesem tužbu zbog diskriminacije mog autističnog sina Vida (11), kome nisu dozvolili da njihovim avionom otputuje na more u Crnu Goru, kaže za Kurir istoričar Čedomir Antić.

On ističe da je bio zbunjen i ogorčen time što su iz „Er Srbije“ na sastanak pozvali samo njegovog advokata.

- Pošao sam sa advokatom i shvatio da su ga zvali da mu kažu da su oni u pravu. Pravnica Danijela Popadić održala mi je predavanje kako „Er Srbija“ trpi štetu zbog medijske kampanje protiv njih, ali da nisu odgovarali na optužbe zbog interesa bolesnog deteta. Na taj način su mi ukazali da izjavama u medijima radim protiv interesa mog deteta i da ja treba da se stidim što mi je detetu uskraćeno pravo da putuje. Osećao sam se kao da su pozvali nekog kriminalca da mu kažu da je loše to što radi. Dete su mi obespravili, mene su javno uvredili, a onda me zovu da mi kažu da se loše ponašam - ogorčen je Antić i dodaje da će se i taj razgovor naći na sudu.

Prema Antićevim rečima, pravnica je tvrdila da dete nije obespravljeno jer mu nije zabranjeno da putuje zato što je bolesno, već zbog toga što je agresivno i zbog toga što su se drugi putnici žalili. Antić to negira.

- Sve vreme je ponavljala: „Vi nemate kejs (case - slučaj na engleskom, prim. aut.), vi nemate kejs.“ A njen kolega me je čak pitao „odakle vi znate da je bilo tako“. Tražio sam da mi pokažu procedure u takvim slučajevima i oni su odbili. Tolika bezočnost pokazuje koliko su oni opijeni svešću o moći i nedodirljivosti. Da li očekuju da će jedan roditelj posle takvog bezobzirnog nastupa odustati od borbe za prava svog deteta - ističe Antić.

Antić dodaje da je ključna stvar što iz „Er Srbije“ poručuju da ne žele da priznaju grešku niti da preispitaju procedure postupanja sa autističnom decom:

- Oni smatraju da nisu pogrešili, ne osećaju odgovornost i ne pomišljaju da promene procedure. Jedino što njih brine jeste da li će loše da se piše o njima u novinama, a ne zanima ih dobrobit ni mog niti bilo kog drugog deteta.

Slavica Tomčić

Bez odgovora

„ER SRBIJA“ ZAĆUTALA

Iz „Er Srbije“ nisu objasnili procedure postupanja sa autističnom decom, niti su objasnili zbog čega su sprečili Vida Antića (11) da sa sestrom, majkom i bakom u nedelju, 6. avgusta, otputuje njihovim avionom do Tivta. Oglasili su se samo saopštenjem u kome su tvrdili da je dete skinuto sa leta zbog agresivnog ponašanja i zbog pritužbi drugih putnika.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandalozno! Prvi čovek BIA krši zakon! Pogledajte gde je Gašić bio u subotu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track