TENKOVSKI BIATLON U MOSKVI: Srbin najbolji komandant tenka!

VOJNE IGRE

TENKOVSKI BIATLON U MOSKVI: Srbin najbolji komandant tenka!

Društvo -

Potporučnik Mladen Ikić iz 26. tenkovskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske proglašen je za najboljeg komandira tenka u konkurenciji 57 posada iz 19 zemalja koje su se takmičile na Tenkovskom biatlonu na poligonu kod Moskve, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Među nagrađenima su i vođa ekipe, potpukovnik Saša Todorov, stariji vodnik prve klase Aleksandar Jović iz ekipe koja se takmičila u disciplini „tenkovski biatlon“ i civilno lice Branimir Perić u disciplini „poljska kuhinja“.

Ove godine na Tenkovskom biatlonu, najatraktivnijoj disciplini Međunarodnih vojnih igara, 20 tenkista Vojske Srbije odmeravalo je snage sa kolegama iz 19 zemalja. Pod vođstvom potpukovnika Saše Todorova, naši tenkisti plasirali su se u polufinale, među 12 ekipa koje su se takmičile u takozvanoj štafeti, a u finišu takmičenja zauzeli su šesto mesto, odmah iza ekipa Azerbejdžana, Belorusije, Kine i Kazahstana. Pobedu su ove godine odneli tenkisti iz Ruske Federacije, višestruki šampioni Tenkovskog biatlona.

Prvi put ove godine ekipa Vojske Srbije, predvođena potpukovnikom Miroslavom Jovanovićem, takmičila se i u disciplini „poljska kuhinja“ u kategorijama pekarskih proizvoda i kulinarstva sa još šest zemalja učesnica. Pekari Vojske Srbije osvojili su treće mesto u kategoriji proizvodnje hleba po ruskoj recepturi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sila 25.epizoda: Opak na kopnu, još opasniji na vodi: PT-76 ploveći tenk Crvene armije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track