SPASIMO MILOŠU JOVANOVIĆ ŽIVOT: Za aparat za disanje nedostaje 7.000 evra
Foto: Kurir

APEL

SPASIMO MILOŠU JOVANOVIĆ ŽIVOT: Za aparat za disanje nedostaje 7.000 evra

Društvo -

Život Miloša Jovanovića (24) iz Beograda, koji od rođenja boluje od cerebralne paralize, kvadripareze i mikrocefalije i ima svega 20 kilograma, zavisi od NIV aparata (neinvanzivna ventilacija pluća), koji košta 760.000 dinara.

Republički fond za zdravstveno osiguranje ne odobrava kupovinu aparata za Miloševu dijagnozu, a njegovi roditelji nemaju novca da ga sami kupe.

- Bili smo 12 dana u bolnici na pulmologiji u Kliničkom centru Srbije i na jedvite jade smo izboksovali da nam daju neki stari aparat koji nije adekvatan za Miloša i na koji on, prema dijagnozi, nema pravo o trošku RFZO. Aparat je star i nesiguran i pitamo se šta da radimo ako prestane da radi. Nov NIV aparat koji bi Miloš mogao da koristi u kućnim uslovima košta oko 760.000 dinara ili oko 7.000 evra, a mi nemamo novca da ga kupimo. Bez aparata Miloš ne može da diše i ne preostaje mu ništa drugo nego da ostatak života provede u bolnici ili da umre - očajna je Miloševa majka Vesna Jovanović.

Ona naglašava da se zato obratila za pomoć humanitarnoj organizaciji „Budi human“ sa Novog Beograda.

- Skupljam dokumentaciju kako bi Miloš postao njihov štićenik da bismo mogli da otvorimo žiro račun za prikupljanje sredstava za kupovinu NIV aparata - kaže Vesna Jovanović.

Svi koji žele da pomognu da Miloš dobije nov NIV aparat mogu da se jave njegovoj majci Vesni Jovanović na telefon 060/377-06-19.

Kurir / S. T.

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track