SARADNJA GRADOVA: Bratime se Herceg Novi i Jagodina
Foto: Tanjug

PRIJATELJSTVO

SARADNJA GRADOVA: Bratime se Herceg Novi i Jagodina

Društvo -

Dragan Marković Palma je istakao da će ova dva grada sarađivati u interesu građana

U Jagodini je juče potpisan memorandum o privrednoj, kulturnoj, turističkoj i sportskoj saradnji Jagodine i Herceg Novog i najavljeno bratimljenje ova dva grada.

Memorandum su, u zgradi Skupštine grada, potpisali su gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić. Čestitajući na potpisanom memorandumu, na konferenciji za medije, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je istakao da će Jagodina i Herceg Novi sarađivati u interesu građana oba grada.

Marković je ocenio da Srbija i Crna Gora imaju dobru saradnju, stabilne političke i privredne odnose, zajedničku istoriju i tradiciju i „narod Srbije i Crne Gore, neće dozvoliti da ta saradnja i odnosi ne budu na najvišem nivou“.

Izražavajući zadovoljstvo što je u Jagodini na čelu osmočlane delegacije, Katić je istakao da očekuje „snažno prijateljstvo“ dva grada i najavio na narednoj sednici Skupštine opštine Herceg Novi donošenje odluke o bratimljenju Herceg Novog i Jagodine.

On je istakao da će učenici Turističko-ugostiteljske škole u Jagodini iduće turističke sezone moći da obavljaju stručnu praksu u hotelima u Herceg Novom.

Kurir / E.K.

Foto: Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja