POSLE PISANJA KURIRA NA SNAGU STUPILE NOVE CENE: I stranci sad plaćaju putarinu u dinarima
Foto: Marina Lopičić

Preokret

POSLE PISANJA KURIRA NA SNAGU STUPILE NOVE CENE: I stranci sad plaćaju putarinu u dinarima

Društvo -

Stranim vozačima na naplatnoj rampi Preljina uzimaju 140 dinara umesto jedan evro

Na dve trećine naplatnih rampi „Puteva Srbije“ stranci su jeftinije plaćali putarine nego domaći vozači, ali izgleda da se to sada menja.

Nakon pisanja Kurira, za vozila inostranih tablica koja saobraćaju auto-putem Ljig - Preljina cena je sada 140 dinara, baš kao i za srpske automobile. Do pre samo desetak dana ona je iznosila jedan evro. Prostom računicom se zaključuje da je bila jeftinija za 20 dinara nego za domaće vozače.

- Slučajno sam primetio promenu. Zapravo, pažnju mi je privuklo to što je na faktički novoj tabli nešto menjano hemijskom olovkom. Znam da je pre pisalo jedan evro, a kada sam se približio autom, video sam da je prilično nevešto napisano 140 dinara. Mogli su da se potrude da barem novu pločicu stave, a ne ovako... deluje neozbiljno. Kao da ih je neko naterao da odmah promene, pa su ispravljali olovkom - kaže jedan od čitalaca Kurira.

Od „Puteva Srbije“ nismo dobili obrazloženje iznenadne izmene načina plaćanja putarine na naplatnoj rampi Preljina, niti odgovore na pitanja da li će stranci ubuduće morati da plaćaju isključivo u dinarima, ukoliko nastave da plaćaju u evrima, po kojem će se kursu obračunavati taj iznos i da li će na ostalim naplatnim rampama u Srbiji da se uvede sistem plaćanja kao na pomenutoj rampi nadomak Čačka.

(Kurir/E.K./Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Reporteri Kurira sa presretačima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track