SVEČANOST ISPRED BAJRAKLI DŽAMIJE: Muslimanski vernici danas praznuju Kurban bajram
Foto: Beta/Miloš Miškov

Veliki broj vernika jutros klanjao namaz

SVEČANOST ISPRED BAJRAKLI DŽAMIJE: Muslimanski vernici danas praznuju Kurban bajram

Društvo -

Veliki broj vernika klanjao je danas bajram-namaz (bajramsku molitvu) u Bajrakli džamiji u Beogradu i ispred nje.

foto: Beta/Miloš Miškov

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) Srbije Sead Nasufović je poručio da je čovek Alahu najbitniji i da nema života bez čoveka. Nasufović je u poslanici za Kurban bajram naveo da milioni muslimana u svetu taj praznik dočekuju rasuti po svetu i pozvao one koji žive u miru da ne dozvole sebi da praznik dočekaju posvađani sa svojom porodicom.

"Milioni muslimana danas ne bajramuju u svom domu. Pred strahotama rata rasuti su po celom svetu i žale za svojim najmilijima... Zato braćo i sestre, vi koji živite u miru i u svojem domu i domovini ne dozvolite sebi da ovaj Bajram dočekate u svadji sa bračnim drugom i članom porodice", naveo je Nasufović u poslanici.

foto: Beta/Miloš Miškov

On je pozvao muslimane da se odreknu svog ega, "raznih i praznih izgovora, umišljenog ponosa i izmišljenog principa o pravilima života" i da to bude njihova žrtva radi mira i sloge u kući, kao i da se mole za svoje žive i umrle, prijatelje i komšije, ali i za nepoznate.

"Ne zaboravite da je čovek čoveku najveći dar od Boga", rekao je Nasufović.

Bajramska sofra danas će biti održana u Zemun Polju, kod porušenog objekta Islamske zajednice, a u ponedeljak će IZ podeliti meso migrantima u centrima za azil.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Miloš Miškov)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track