HVALA SVIMA! SRBIJA NE DA TEODORU! Devojčica proslavila 10. rođendan u nemačkoj bolnici, a lekari su joj spremili iznenađenje!
Foto: Bogdan Vranješević

DIVAN DAN ZA MALU kragujevčAnsku

HVALA SVIMA! SRBIJA NE DA TEODORU! Devojčica proslavila 10. rođendan u nemačkoj bolnici, a lekari su joj spremili iznenađenje!

Društvo -

Kragujevčanka Teodora Vranješević, malena devojčica sa srcem velikog ratnika, proslavila je danas jubilarni - 10. rođendan u Frankfurtu, gde se u Univerzitetskoj klinici od maja leči od opake mijeloidne leukemije!

Polagano se oporavljajući od transplantacije kostne srži, obavljene 14. jula, Teodora je rođendan dočekala vesela, a još radosnijom učinili su je zaposleni u Centru za transplantaciju matičnih ćelija i imunologiju

foto: Bogdan Vranješević

Univerzitetske Klinike za decu i omladinu, koji su joj priredili divnu

svečanost!

Naime, tokom prethodne noći, u osvit Teinog rođendana, medicinske sestre su Teodori ukrasile sobu i ulazna vrata, a ujutro, kada se probudila, tek je usledilo pravo iznenađenje: umesto jednog doktora u uobičajenoj viziti, u Teodorinu sobu ušli su i lekari, i medicinske sestre i ostalo osoblje centra i zajednički su joj otpevali tradicionalnu rođendansku pesmu „Happy birthday to you" i uručili poklon!

foto: Bogdan Vranješević

No, tu nije bio kraj svetkovine i iznenađenja za Teodoru! Oko 13.30 sati, kao i prethodnih dana, Teodori je odobreno trosatno odsustvo sa klinike, koje uvek koristi za igru sa bratom Đorđem, mamom Natašom i tatom Bogdanom u Roditeljskoj kući, gde je smeštena porodica Vranješević. I, kada je stigla u „Eltern haus", Teodoru su dočekali svi zaposleni u ovoj ustanovi i njeni korisnici, i priredili joj zabavu u igraonici, koja je specijalno za ovu priliku okićena balonima i ostalim prigodnim ukrasima. Naravno, nisu izostali ni pokloni, rođendanska torta, duvanje svećica, pesma, a Teodorin party ulepšao je i zabavljač - muzičar i mađioničar, koji se potrudio i da odsvira jednu pesmu na srpkom jeziku...

foto: Bogdan Vranješević

Na Teodoru su mislile i njene školske drugarice, drugovi i učiteljica Gorica iz odeljenja IV/4 Osnovne škole „Svetozar Marković" u Kragujevcu, koji su prvog radnog dana u novoj školskoj godini snimili rođendansku čestitku Teodori u vidu svečane pesme „Danas nam je divan dan..." i snimak poslali internetom Teodori!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track