NEZADOVOLJNI PREVOZNICI NAJAVLJUJU PROTEST: Organizovaćemo protestnu vožnju na prilazu Beograda dok nas neko ne primi!
Foto: Nebojša Mandić

NEZADOVOLJNI PREVOZNICI NAJAVLJUJU PROTEST: Organizovaćemo protestnu vožnju na prilazu Beograda dok nas neko ne primi!

Društvo -

Udruženje prevoznika tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju "Međunarodni transport" saopštilo je danas da će organizovati protestnu vožnju 7. septembra i navode da nema dovoljno saradnje i komunikacije sa nadležnima.

Kako navode, protestna vožnja biće organizovana na prilazu Beogradu iz pravca Krnješevaca.

Tvrde da nema dovoljno saradnje i komunikacije sa nadležnima, u saopštenju navode da su, ukoliko su nadležni spremni na razgovor, i oni spremni da otkažu protestne vožnje i traže razgovor sa ministarkom Zoranom Mihajlović.

"U suprotnom protestne vožnje će se održavati sve do izpunjenja jednog običnog zahteva - molimo da razgovaramo o problemima", navodi se u saopštenju.

Udruženje u saopštenju tvrdi da njihovi predstavnici nisu učestvovali u izradi podzakonskioh akata i traže da se nijedna odluka ili podzakonski akt ne donosi bez učešća predstavnika reprezentativnih sindikata.

Takođe, navode i da primena Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju stupa u punu primenu stupanjem na snagu podzakonskih akata, pa traže podatke kada su podzakonki akti stupili na snagu i gde su objavljeni.

Tvrde da je bez znanja udruženja raspodela određenog broja dozvola, "spuštena" sa nivoa uredbe na nivo pravilnika i traže da se raspodela dozvola vrši isključivo na nivou uredbe.

Jedan od zahteva je i da se poštuju garancije iz 2015. godine da se uredba neće menjati bez pristanka prevoznika, kao i da se svakom prevozniku omogući da sam odluči šta će uraditi sa svojim CEMT dozvolama i da li će prelaziti na "Euro" 6 bez obzira da li to rade i drugi.

Dodaju da je za vreme prethodnog ministra naručena izrada softvera koji bi omogućio prevoznicima da imaju informacije o svim raspoloživim dozvolama, stanju voznih parkova..., te da je, tvrde, implementacija obustavljena i traže da se nastavi sa implementacijom sistema, koji bi bio obavezujući za sve prevoznike.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: "Beograd na vodi" na ledu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track