Najnovije vesti

PAŽNJA! DANAS I SUTRA VELIKA GEOMAGNETSKA I SOLARNA BURA: Moguće smetnje na mobilnim telefonima, radarima i elektro-mreži!
Foto: Youtube Printscreen

Republički geodetski zavod

PAŽNJA! DANAS I SUTRA VELIKA GEOMAGNETSKA I SOLARNA BURA: Moguće smetnje na mobilnim telefonima, radarima i elektro-mreži!

Društvo
16:59h

BEOGRAD - Intenzivna solarno geomagnetska bura najavljena je za period između 6. i 7. septembra, a ona može dovesti do neregularnosti u radu satelitskih i komunikacionih sistema, elektro-mreže i distributivnih sistema, mobilne telefonije, GPS tehnologija, radarskih sistema i sistema za navigaciju, saopšteno je danas iz Republičkog geodetskog zavoda.

foto: Youtube Printscreen

Kako se navodi, ovu najavu solarne i geomagnetske bure treba iskoristiti kao povod za preduzimanje određenih mera, a geomagnetska opservatorijska merenja potrebno je izvoditi po posebnom režimu rada.

Takođe, moguće su neregularnosti ili smetnje u radu uređaja i instrumenata za praćenje geoprostornih podataka, a geoefektivnost solarne i geomagnetske bure može imati uticaja na promene meteoroloških parametara i na formiranje vremenskih prilika.

Navodi se da bioritmička, radna i fizička aktivnost meteoropata i hipersenzitivnih ljudi mora biti prilagođena situaciji, kao i da se moraju pratiti uputstva i preporuke medicinskih ustanova.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandal i sramota! Premijerka kosovske Srbe nazvala manjinom!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja