PODELA DOBITI: Od Aerodroma po 14,68 dinara za besplatnu akciju
Foto: Dragana Udovičić

BEOGRADSKA VAZDUŠNA LUKA

PODELA DOBITI: Od Aerodroma po 14,68 dinara za besplatnu akciju

Društvo -

U junu je akcionarima već isplaćena međudividenda od 41,29 dinara po akciji, te će akcionari iz prošlogodišnje dobiti ukupno primiti oko 56 dinara po akciji

Aerodrom „Nikola Tesla“ isplatio je juče akcionarima redovnu dividendu u iznosu od 14,68 dinara po akciji, koju je skupština akcionara odobrila na sednici u junu. Akcionari su i građani koji jednu besplatno dobijenu deonicu Aerodroma nisu prodali.

U junu je akcionarima već isplaćena međudividenda od 41,29 dinara po akciji, te će akcionari iz prošlogodišnje dobiti ukupno primiti oko 56 dinara po akciji. Akcionarima će, ne računajući Republiku Srbiju, pripasti ukupan bruto iznos od 73,7 miliona dinara, a kao dan dividende je utvrđen 31. decembar prošle godine.

foto: Kurir

„Vajzbroker“ je izračunao da je na poslednjoj ceni od 1.358 dinara dividendni prinos ove hartije 4,1 odsto.

Građanima koji nisu prodali besplatne akcije Naftne industrije Srbije, Aerodroma i „Telekoma Srbija“ dosad je ove godine na račune leglo ukupno 515 dinara na ime dividendi za 2016. godinu.

Ukoliko nisu podizali novac od dividendi ni za prethodne godine na računima u Poštanskoj štedionici, vlasnike besplatnih akcija čeka ukupno 2.645 dinara. A ako nisu potrošili ni 1.700 dinara, koliko je svakom od 4,8 miliona građana 2010. godine uplaćeno iz Privatizacionog fonda, onda im se na računu skupilo ukupno 4.345 dinara.

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track