PODRŠKA: Nova stranka podržava akciju Stop medijskom mraku
Foto: Kurir Printscreen

PODRŠKA: Nova stranka podržava akciju Stop medijskom mraku

Društvo -

BEOGRAD - Nova stranka podržala je danas inicijativu Grupe za slobodu medija "Stop medijskom mraku" i ocenila da je sistemskim uništavanjem medija, zastrašivanjem novinara, represivnim merama i finansijskim ucenama ozbiljno ugrožen temelj demokratskog društva.

"Medijska scena je danas duboko zagađena kvazinovinarima dresiranim za beskrupulozno blaćenje političkih neistomišljenika. Umesto nepristrasnih i profesionalnih medija, monopol nad javnim informisanjem drže Vučićevi megafoni i huškačka glasila, koji razum gradjana bestijalno uvlače u svoje prljave imitacije jeftinih rijalitija", navodi se u saopštenju te stranke.

Nova stranka je navela da su retki mediji koji uspevaju da odbrane čast svoje profesije i odupru se pritiscima da se stave u ulogu privatnog servisa političkih i ekonomskih oligarha.

"Pridružićemo se akciji u četvrtak 28. septembra, tačno u podne, kada će hrabri mediji koji odolevaju režimskim pritiscima, organizacije i pojedinci zamračiti svoje profile na društvenim mrežama, a svoja elektronska/štampana izdanja obeležiti crnom slikom koja simbolizuje mrak – ono što Srbiju, ako se ne odupre, čeka kao krajnji bilans Vučićevog obračuna sa profesionalnim novinarima", navela je Nova stranka.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Kurir printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja