(VIDEO) INCIDENT U NARODNOJ BIBLIOTECI: Ministar nije stigao da izusti ni reč, predstavnici NKSS prekinuli pa napustili raspravu
Foto: Facebook Printscreen

NKŠ prekinula pa napustila raspravu o kulturnoj strategiji

(VIDEO) INCIDENT U NARODNOJ BIBLIOTECI: Ministar nije stigao da izusti ni reč, predstavnici NKSS prekinuli pa napustili raspravu

Društvo -

BEOGRAD - Predstavnici Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije, prekinuli su, a potom i napustil javnu raspravu o "Nacrtu Strategije razvoja kulture Republike Srbije od 2017. do 2027", koja se danas održava u Narodnoj biblioteci Srbije.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević nije uspeo da izgovori ni jednu reč uvodnog izlaganja jer je između njega i publike stao aktivista NKSC i pozvao sve da odbace strategiju o koja je bila tema javne rasprave.

"Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije - NKŠ poziva sve organizacije civilnog društva, pojedince i javne institucije iz polja kulture da javno odbace Nacrt Strategije razvoja kulture Republike Srbije od 2017. do 2027. zbog nestručnog i metodološki neutemeljenog pristupa pisanju teksta Nacrta, fingirane javne rasprave u kojoj nije obezbeđeno ni minimalno stvarno učešće u procesu zainteresovanim organizacijama i zbog toga što predložena Strategija ozbiljno ugrožava slobodu i demokratiju u oblasti kulture", izgovorio je aktivista NKŠ.

U tom trenutku nekoliko aktivista NKŠ podelilo je proglas Asocijacije okupljenima. Kada su aktivisti NKŠ izašli iz sale, ministar Vukosavljević im je zahvalio na učešću u javnoj raspravi.

"Ovo je trijumf demokratije na delu", kazao je Vukosavljević i nastavio svoje uvodno izlaganje.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Facebook printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Tragedija u Kraljevu! Pretio da će bombom razneti svoje ukućane i policiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track