REGISTAR NACIONALNIH DOMENA SRBIJE: Sajt Advokatske komore Beograda nije otet
Foto: Google Street View

REGISTAR NACIONALNIH DOMENA SRBIJE: Sajt Advokatske komore Beograda nije otet

Društvo -

Povodom informacija objavljenih u „Kuriru“, koje je izneo advokat Vladimir Gajić, vezanih za internet domen Advokatske komore Beograda, oglasio se Registar nacionalnih domena Srbije, navodeći da sajt Advokatske komore nije otet.

"Nije tačna informacija da je postupanje RNIDS-a nezakonito niti da je pravo raspolaganja službenim internet sajtom Advokatske komore Beograda oteto, već je na zahtev registranta (Advokatske komore Beograda), RNIDS svaki put izvršio promenu administrativnog i tehničkog kontakta, pri čemu je registrant ostao isti - Advokatska komora Beograda, što je u skladu sa zakonom i uobičajenom međunarodnom praksom koja se primenjuje i u Srbiji", navodi se u saopštenju.

Kako dalje navode, nije tačna informacija da je RNIDS dozvolio sebi da arbitrira u unutrašnjem sporu u AKB i, da odluči ko je predsednik Komore.

"RNIDS, je uz konsultacije sa pravnim timom OAD „Stojković“, postupao u skladu sazakonom i prema zahtevima Advokatske komore Beograda, dobijanim u poslednja tri meseca, na njihovom zvaničnom memorandumu, sa pečatom i potpisom ovlašćenog lica. Nije istinita informacija da internet domen u Srbiji nije slobodan", dodaju u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track