TETKIN DEZERTER NAPADA ČASNE VOJNIKE I OPTUŽUJE NAS DA LAŽEMO: Vojni sindikat dao dokaze o Predlogu zakona o vojsci i žestoko odgovorio Vulinu
Foto: Marina Lopičić

sakriva dokaze da bi pokrio svoj kriminal

TETKIN DEZERTER NAPADA ČASNE VOJNIKE I OPTUŽUJE NAS DA LAŽEMO: Vojni sindikat dao dokaze o Predlogu zakona o vojsci i žestoko odgovorio Vulinu

Društvo -

Vojni sindikat Srbije uputio je juče otvoreno pismo RTS i generalnom direktoru Javnog servisa Draganu Bujoševiću, optuživši ih da su neobjektivno i pristrasno preneli saopštenje Ministarstva odbrane i bez ikakvog dokaza optužili sindikat da laže!

foto: Printscreen

Ministarstvo odbrane negiralo je navode VSS da je Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci donet u tajnosti po hitnom postupku, a RTS je, kako navodi sindikat, bez ikakve provere to i objavio.

- Danas je VSS u saopštenju Ministarstva odbrane optužen i presuđeno mu je na RTS da laže! Optuženi smo da ne postoji nacrt zakona kojim su na mala vrata i tajno, na štetu pripadnika Vojske Srbije, izvršene izmene i dopune Zakona o Vojsci Srbije - ističe se u saopštenju Vojnog sindikata koje je potpisao njegov predsednik Novica Antić.

foto: Printscreen

Naglašeno je da bi ovakav zakon bio jedinstven u svetu jer bi ministar odbrane praktično postao „gazda srpskoj vojsci“, kao da mu je vojska dedovina. Sindikat je oštro napao ministra odbrane Aleksandra Vulina:

- Optužio nas je dezerter koji nije služio vojsku, idolopoklonik kome je najvažnija reforma po dolasku na čelo Ministarstva odbrane bila kačenje slika vođe da bi sakrio malverzacije i kriminal sa fondovima za ratne veterane. Optužio nas je svetski putnik koji je 23 puta išao do Kanade po neke pare od tetke. I ne čudi nas da nas je takav optužio. Ali smo u šoku gde nam je presuđeno - na RTS!

foto: Promo

VSS zamera RTS što im nije pružena prilika da dostave dokaz o zakonu na koji su upozoravali.

- VSS čine časni i pošteni oficiri, podoficiri i vojnici, koji su svoje živote proteklih godina žrtvovali za budućnost Srbije i sada to čine..

Ministar radi šta mu je volja

VSS je javnosti dostavio Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vojsci Srbiji, koji nije zaveden, a koji, kažu, potvrđuje njihove navode o ministru.

- Donosi plan istraživanja i razvoja za sredstva naoružanja i vojne opreme i uređuje način i postupak istraživanja razvoja proizvodnje, prometa i nabavke naoružanja i vojne opreme za potrebe VS - samo je jedan od 39 novih članova.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NASLOV KURIR TV VESTI UŽIVO! Bukti rat u Vladi Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track