Najnovije vesti

PROŠLO JE 13 GODINA, RODITELJI OČAJNI: Smrt gardista Dragana i Dražena u Topčideru još čeka epilog, rezultati 3D forenzičke analize bili su šokantni

Istraga Smrti u vojnom objektu Karaš

PROŠLO JE 13 GODINA, RODITELJI OČAJNI: Smrt gardista Dragana i Dražena u Topčideru još čeka epilog, rezultati 3D forenzičke analize bili su šokantni

Društvo

BEOGRAD - Danas se navršava 13 godina od kada su gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli u vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži.

Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu, dok je nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba.

Početkom decembra prošle godine medijima je predstavljena 3D forenzička analiza dogadjaja koja pokazuje da su gardisti ubijeni.

Vlada Srbije je 8. decembra 2016. godine odlučila da formira komisiju za razmatranje činjenica i okolnosti vezanih za smrt gardista, ali javnost nije upoznata da li se ta komisija sastajala i da li je eventualno došla do novih podataka.

foto: Dragana Udovičić, Arhivska fotografija

Prema Vladinoj odluci Komisiju čine predstavnici Ministarstva odbrane, Vojno-bezbednosne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Višeg javnog tužilaštva, Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i advokati Predrag Savić, Aleksandar Đurić, Aleksandar Đorđević i Olgica Batić.

Porodice ubijenih gardista sutra će ispred ulaza u objekat Karaš na Topčideru zapaliti sveće i položiti cveće.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...