BRNABIĆEVA O BOJIĆU: Razumem političke kontroverze... Imenovan je za direktora Dedinja na predlog Ministarstva zdravlja
Foto: Nebojša Mandić, Beta/Emil Vaš

BRNABIĆEVA O BOJIĆU: Razumem političke kontroverze... Imenovan je za direktora Dedinja na predlog Ministarstva zdravlja

Društvo -

BEOGRAD - Milovan Bojić imenovan je za direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje na predlog Ministarstva zdravlja i to je bila standardna procedura kao i za bilo koje drugo imenovanje, rekla je danas predsednica vlade Srbije Ana Brnabić.

foto: Nebojša Mandić

- Razumem političke kontroverze, ali isto tako, razumem da je bilo nekih dobrih rezultata kada je on radio. On je bio okrivljen za zloupotrebe, ne znam da je bio osuđen, u tom smislu nemamo nikakve prepreke, ali isto tako se pričalo da je u njegovo vreme od kardiovaskularnog instituta Dedinje napravljena jedna od najboljih evropskih bolnica, rekla je Brnabić novinarima nakon zajedničke sednice vlada Srbije i Vojvodine.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ponovio je da je Bojić imenovan na predlog njegovog ministarstva, kao i da on da odgovara za resor zdravstva i da je njegovo pravo da, uz konsultacije sa svojim saradnicima, to i uradi.

- Sve ide na moje ime. Mi smo dali Milovanu Bojiću šansu da se uklopi u zdravstveni sistem Srbije, da pokaže ono što misli da može nekim svojim ranijim iskustvom da doprinese. Ovde se radi samo o struci - rekao je Lončar.

foto: Fonet/Božidar Petrović

Prema njegovim rečima, Bojić, kada je bio direktor te ustanove, napravio je od nje ustanovu koja je ispunjavala “ozbiljne ISO standarde” i bila je jedina u Srbiji, ocenjuje, koja ih je u to vreme ispunjavala.

Prerano je da se o ostalim stvarima priča, smatra Lončar, jer, kako je rekao, Bojić "još nije ni seo u fotelju", nije bila primopredaja.

- Predlažem da sačekamo neko vreme, da vidimo rezultate, pa da onda o tome pričamo, sada je suviše rano. Ja odgovaram za resor zdravstva i moje pravo je da, uz konsultacije sa svojim saradnicima da to uradim. Sve ide na moje ime - rekao je Lončar.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić/Foto: Beta/Emil Vaš)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track