SRBIJA: Teretna vozila na Kelebiji čekaju dva sata, a na Batrovcima četiri
Ilustracija, Foto: Kurir

AMSS

SRBIJA: Teretna vozila na Kelebiji čekaju dva sata, a na Batrovcima četiri

Društvo -

Magla u jutarnjim ili večernjim satima može biti razlog otežane vožnju na putevima pored reka i u kotlinama, a tokom dana se očekuje dobra prohodnost puteva, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na putevima drugog i trećeg reda u poljoprivrednim područjima, gde su intezivni jesenji poljski radovi, traktori, ali i ostale poljoprivredne mašine ostavljaju za sobom zemlju i blato na kolovozu koje je opasno, posebno noću kada je vidljivost smanjena i ograničena.Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 15 minuta.

Na teretnim terminalima na izlazu iz Srbije zadržavanja su na graničnom prelazu "Kelebija" sa Madjarskom 120 minuta, na prelazu "Batrovci" 240 minuta i na prelazu "Šid" 60 minuta.

Od danas do 15. novembra izvodiće se radovi na izgradnji leve kolovozne trake autoputa E-75, koji se poklapa sa postojećim državnim putem II A reda, deonica Grdelica (Gornje Polje) - Caričina Dolina. U toku radova, saobraćaj će se preusmeravati na novoizgradjeni put u nastavku postojećeg puta Drugog A reda.

Od 13. oktobra zbog radova na državnom putu I B reda broj 23, na deonici Čairi - Osaonica, biće potpuno obustavljen saobraćaj. Alternativni putni pravac je preko mesta Trstenik.

Danas će se izvoditi radovi na sanaciji asfaltnog kolovoznog zastora na državnom putu I B reda deonica Štavica-Svračkovac, u dužini do 500 metara pri čemu su radovi pomerljivi duž deonice. Za vreme izvodjenja radova biće naizmeničnog puštanja saobraćaja.

Do 14. oktobra izvodiće radovi na sanaciji oštećenog kolovoza vozne saobraćajne trake, državnog puta I A reda na deonici od petlje Lapovo do petlje Batočina, u smeru Beograd - Niš. U toku trajanja radova celokupan saobraćaj u smeru iz Beograda ka Nišu biće preusmeren preko preticajne saobraćajne trake.

Do 13. oktobra radi će se na zameni asfaltne podloge na delu izmedju mesta Moiravci i mesta Ljig na putu I B reda. Radovi se izvode u dužini od 500 metara, a dok traju vozila će se naizmenično propuštati.

Od 4. oktobra izvode se radovi na postavljanju induktivnih petlji u kolovoz, na delu državnog puta I A reda broj 1, od petlje Kolari do petlje Vodanj, u zoni radova od 100 metara, u smeru Niš-Beograd. Za vreme radova, saobraćaj iz vozne i preticajne saobraćajne trake biće preusmeren u zaustavnu saobraćajnu traku.

Produženi su radovi do 15. oktobra na izgradnji bočnih naplatnih stanica na petljama "Sirig" i "Zmajevo", na putu I A reda broj 1, do kada će i trajati obustava saobraćaja. Alternativne petlje su "Vrbas-Srbobran 2" i petlja "Novi Sad".

Do 20. oktobra izvodiće se radovi na popravci havarisane elastične odbojene ograde na delu puta I A reda broj 1 (autoput E-75 i gradski deo), deonica od petlje "Beograd" do petlje "Sava centar", u oba smera. Radovi će se izvoditi u pokretu, a za saobraćaj će povremeno biti zatvorena leva (brza) ili desna (zaustavna) saobraćajna traka.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja