DRAMA U SLOVAČKOJ: Privedeni radnici iz Srbije nalaze se u Centru za strance! RADILI ZA JUŽNOKOREJSKU FIRMU, SAD ČEKAJU DEPORTACIJU
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

medvedov

DRAMA U SLOVAČKOJ: Privedeni radnici iz Srbije nalaze se u Centru za strance! RADILI ZA JUŽNOKOREJSKU FIRMU, SAD ČEKAJU DEPORTACIJU

Društvo -

Radnici iz Srbije koje je slovačka policija u utorak privela, pa pustila, nalaze se u Centru za strance u pograničnom selu Medvedov na jugozapadu Slovačke.

Srbi iz grupe od 62 strana radnika uhapšenih u utorak u Šali na jugozapadu Slovačke zbog nelegalnog rada i boravka u toj zemlji, radili su za južnokorejsko preduzeće "Šin Heung Presižen Slovakija" i čekaju na deportaciju u centru policije za imigrante u Medvedovu, javio je slovački javni TV i radio servis RTVS

Trenutno se u Centru pored 23 državljana Srbije nalazi i 27 Ukrajinaca, osam građana Makedonije i četiri državljanina Bosne i Hercegovine.

Centar za strance nalazi se u Oblasti Trnava na jugozapadu Slovačke i služi za privremeno zadržavanje građana koji nelegalno borave u Slovačkoj.

Ministarstvo rada se danas obratilo Ministarstvu spoljnih poslova povodom medijskih navoda da su u Slovačkoj privedeni radnici iz Srbije i po dobijanju zvaničnih informacija iz MSP utvrdiće da li su radnici otišli preko agencije legalno ili ne, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu rada.

"Ukoliko se utvrdi da su radnici otišli bez potrebnih papira Ministarstvo rada će poslati inspekciju u agenciju koja je eventualno vodila radnike kako bi se utvrdilo o čemu se radi", rečeno je u Ministarstvu rada.

Tanjug se obratio i Ambasadi Srbije u Slovačkoj koja je uputila na Ministarstvo spoljnih poslova, a u MSP je Tanjugu rečeno da će se po utvrđivanju činjenica zvanično obratiti javnosti.

Slovačka policija privela je u utorak 72 radnika, među kojima je i 23 državljana Srbije. Oni su potom pušteni iz pritvora ali su dobili zabranu ulaska u EU i imaju rok od sedam dana da se vrate kućama, navodi taj portal.

Kurir.rs/Tanjug/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track