SINDIKATI PENZIONERA SE POBUNILI: U Srbiji su umrli moral, pravda i istina
Foto: Kurir

Protest

SINDIKATI PENZIONERA SE POBUNILI: U Srbiji su umrli moral, pravda i istina

Društvo -

Od Skupštine zahtevamo da poništi sramne zakone kojima su nam smanjili penzije

Udruženje sindikata penzionera Srbije i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica organizovali su juče u Beogradu protest, nezadovoljni, kako kažu, nemoralnim i neustavnim zakonima o smanjenju penzija, što ih je dovelo na ivicu egzistencije.

Više od 500 učesnika protesta okupilo se na Trgu Nikole Pašića, a onda su ispred Narodne skupštine održali pomen moralu, ispred Ustavnog suda pomen pravdi i ispred RTS pomen istini.

- Svima smo dali određene zadatke. Od Skupštine zahtevamo da poništi sramne zakone kojima su nam smanjili penzije, od Ustavnog suda da donese stav o našoj inicijativi da se ispita ustavnost spornih zakona i da nas ne koči u proceduri odlaska u Strazbur - naveo je on.

Dva udruženja tvrde da su Zakonom o privremenom uređenju načina isplate penzija primanja 743.000 penzionera smanjena od jedan do 25 odsto, a za svih 1,7 miliona je obustavljeno usklađivanje penzija dva puta godišnje. Ona traže vraćanje penzija na nivo pre smanjenja, isplatu razlike od 2014. do danas i usklađivanje dva puta godišnje.

Kurir / V. S.

Foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kada će se Zoran Marjanović venčati sa ljubavnicom u CZ-u!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja