ATRAKTIVNA MASERKA, UREDNA DEVOJKA, DISKRETNA... NOVI SAD PREPLAVLJEN OGLASIMA: Pozovi studentkinju radi seksa!
Foto: Profimedia

Zakazivanje putem SMS i Fejsbuka

ATRAKTIVNA MASERKA, UREDNA DEVOJKA, DISKRETNA... NOVI SAD PREPLAVLJEN OGLASIMA: Pozovi studentkinju radi seksa!

Društvo -

Atraktivna maserka, uredna devojka, diskretna prijateljica samo su neki od pseudonima koje prodavačice ljubavi u Novom Sadu koriste kako bi putem interneta našle klijente, dok na novosadskim ulicama 300 prostitutki lovi mušterije, i to na nekoliko lokacija.

Iako je i nuđenje, kao i konzumiranje seksualne usluge za novac kažnjivo, najstariji zanat je sve rasprostranjeniji ne samo među neobrazovanim i socijalno ugroženim devojkama nego i među studentkinjama, pa i dobrostojećim damama, koje u tome vide način za laku i brzu zaradu.

foto: Profimedia

Predstavnici Udruženja „Prevent” navode da bi 300 devojaka moglo da zarazi HIV-om ceo Novi Sad, naročito jer upotreba prezervativa nije ustaljena praksa.

- Taj lanac je veoma jednostavan, klijent spava sa prostitutkom, zarazi se, a onda bolest prenese na suprugu ili drugu partnerku i bolest se ubrzano širi. Imamo primer iz Bosne da je jednoj prostitutki dijagnostikovan HIV, pa se „pola grada“ testiralo u panici, a u redu za test su bili svi, od „uličara“ do političkih lidera - kaže Đurasović.

- Posećujem dve-tri devojke već duže vreme. One nisu uličarke, studiraju i tako plaćaju studije i sebi priušte malo luksuza. Ne vidim u tome ništa loše, i one i ja dobijemo šta želimo, bolje tako, nego da krepava od gladi ili bude na grbači roditeljima - kaže B. K. (42) i navodi da je devojke pronašao putem interneta. Dodaje i da zaštitu ne koristi, jer ima poverenja u njih.

foto: AP/Ilustracija

- Pedantne su, a dogovoramo se porukama na Fejsbuku ili SMS. Pola sata ranije mi jave mi gde da dođem, nikada nisam imao neprijatno iskustvo - kaže naš sagovornik.

Korisnici ulične prostitucije u Novom Sadu su uglavnom putnici koje put nanese na Kaćku petlju, zbirno mesto prostitutki, gde je pre godinu dana otvoreno i svratište.

foto: Reuters/Ilustracija

Ulične prostitutke su po pravilu jeftinije i njihove usluge se kreću oko 1.500 dinara, mahom su Romkinje i nemaju završenu osnovnu školu, pa u tome vide izlaz iz bede i način da prežive.

Kako kaže Nebojša Đurasović, predsednik Udruženja „Prevent”, jedinog u Srbiji koje se bavi ovom vrstom seksualnih radnica, većina njih nema makroa i radi samostalno ili ih podvode partneri, članovi porodice, a u pojedinim slučajevima i dileri.

foto: Youtube Printscreen

- Devojke trpe nasilje od klijenata, ali i porodično, uglavnom to rade zbog droge. Mali je broj slučajeva da se otrgnu od takvog načina života i integrišu u društvo, pa nam je stoga najvažnije da radimo na prevenciji kako bismo sprečili širenje polno prenosivih bolesti - ističe sagovornik lista i dodaje da je u svom višegodišnjem iskustvu naišao na samo dva slučaja da su devojke sa ulice promenile zanimanje, a na takvu odluku su ih naterale stravične okolnosti.

- Jedna od devojaka se povukla iz posla zato što joj je pred očima ubijena rođena sestra, vratila se u rodno mesto, znamo da se udala i da ima porodicu - zaključuje Đurasović.

(Kurir.rs/Alo/Nina Stojanović/Foto: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track