Najnovije vesti

OD SREDE ZIMSKE GUME: Ako i dalje budete vozili sa letnjim, preti vam čak i ZATVOR u ovom slučaju!
Foto: AP/Ilustracija

PROMENE

OD SREDE ZIMSKE GUME: Ako i dalje budete vozili sa letnjim, preti vam čak i ZATVOR u ovom slučaju!

Društvo

Svaki vozač koji od 1. novembra pa sve do 1. aprila bude vozio automobil u snežnim i ledenim uslovima bez zimskih guma, biće kažnjen od 6.000 do 20.000 dinara!


Ukoliko tom prilikom izazove i udes, rizikuje da pored novčane i naknade kompletne štete dobije i do 45 dana zatvora, a ako u tom udesu bude žrtava, počiniocu preti kazna zatvora do 12 godina i nadoknada nematerijalne štete svim oštećenima, što se meri u milionima dinara.

 

Iz MUP podsećaju vozače da to treba da učine zbog sebe, svojih najmililijih, ali i drugih učesnika u saobraćaju, kao i da su zimske gume obavezne u periodu od 1. novembra do 1. aprila i to na sva četiri točka kada na kolovozu ima snega i leda, kada se to i kontroliše.

 

Korišćenje zimskih pneumatika može da zaštiti nečiji život i da se zaustavni put vozila može skratiti i za više od 10 metara.

 

To znači da ćete možda uspeti da izbegnete nekog pešaka koji je istrčao na kolovoz ili drugo vozilo koje je naglo zakočilo. To može da bude razlika između života i smrti.

 

Ako vas na putu zateknu sneg i led, a vi ste bez zimske opreme i policija vas uhvati, moraćete da platite novčane kazne koje se kreću od 6.000 do 800.000 dinara.

 

Ako je vlasnik fizičko lice kazna je od 6.000 do 20.000 dinara, dok je za pravna lica iznos kazne od 100.000 do 800.000 dinara.

 

(Kurir.rs/Agencije)

 

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Brzo i lako: Naučite kako da namestite lance na točkovima!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...