VOĐA ČETNIČKOG POKRETA OGLASIO SE NA FEJSBUKU: Nisam proteran iz Rumunije zbog špijunaže, samo su mi zabranili ulazak na 15 godina
Foto: Nemanja Pančić

Bratislav Živković demantuje napise rumunskih medija

VOĐA ČETNIČKOG POKRETA OGLASIO SE NA FEJSBUKU: Nisam proteran iz Rumunije zbog špijunaže, samo su mi zabranili ulazak na 15 godina

Društvo -

BEOGRAD - Rumunski mediji javili su da je Bratislav Živković (42), dvojni državljanin Rusije i Srbije, proteran u utorak iz Rumunije, jer je navodno pokušao da špijunira vojne objekte.

Prema prvim saznanjima iz rumunskih medija, Živkoviću je zabranjen ulazak u Rumuniju i druge zemlje članice NATO u narednih 15 godina.

Međutim, Živković se ovim povodom jutros oglasio na svom Fejsbuk profilu tvrdeći da nije proteran i da se nije bavio špijunažom nego da mu je u narednih 15 godina zabranjen ulazak u Rumuniju zbog, kako kaže, svojih aktivnosti na Krimu i u Donbasu.

foto: Nemanja Pančić

Vrh rumunske obaveštajne službe - SRI saopštio, prenose tamošnji mediji, da je proteran jer je "pretnja po nacionalnu bezbednost" pošto je, kako navode, "pokušao da dobavi poverljive informacije o vojnoj infrastrukturi u toj zemlji".

Ovidiu Marincea, portpaol SRI, izjavio je da je Živković uhvaćen dok je "fotografisao vojni radar na obali Crnog mora i pokušao da markira njegove GPS koordinate", a navodno je bio zainteresovan i za vojnu bazu NATO u Konstanci.

foto: Nemanja Pančić

Rumunska služba potvrdila je Živković nije uspeo da dođe nikakvih poverljivih informacijama.

Rumunske vlasti tvrde da je samo u ovoj godini on u toj zemlji boravio čak četiri puta. Podsetimo, sa Živkovićem su po povratku sa ukrajinskog ratišta u Srbiju 2014. razgovarali pripadnici BIA.

(Kurir.rs/Facebook/Foto: Nemanja Pančić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track