NE ODUSTAJU OD SVOJIH ZAHTEVA: Poštari u protestnoj šetnji Beogradom
Foto: Damir Dervišagić

beograd

NE ODUSTAJU OD SVOJIH ZAHTEVA: Poštari u protestnoj šetnji Beogradom

Društvo -

Nekoliko stotina radnika "Pošta Srbije" okupilo se danas u 17 sati kod zgrade Glavne pošte u Takovskoj ulici, odakle su centralnim gradskim ulicama krenuli u protestnu šetnju preko Brankovog mosta do TC "Ušće" i nazad.

Protest je protekao mirno, uz povremeno otežan saobraćaj na pojedinim deonicama, a radnicima "Pošte" su se pridružili i mnogi građani koji podržavaju njihovu borbu i istrajnost u ispunjenju zahteva, uprkos pretnjama i sankcijama.

"Pored toga što su suspendovali naših 47 radnika uspeli su nasilno da suspenduju i štrajk. To je pokušaj zastrašivanja ostalih radnika nezadovoljnih niskim zaradama kako bi izvršili pritisak na njih da odustanu od protesta. Ovo danas je nastavak naših akcija, jedna mirna i dostojanstvena šetnja. Mi nećemo odustati, samo tražimo dostojanstven život za nas i naše porodice i da naše preduzeće ne vode političke stranke, već stručna lica kako bi što više novca zaradili za državu Srbiju, a i za nas i našu decu", kazao je za Kurir Vladimir Đ., jedan od suspendovanih radnika.

Kako je istakao naš sagovornik, 90 odsto radnika "Pošte" je zastrašeno i uplašeno posle najnovijih poteza nadređenih.

Preti im se da će proći isto kao mi koji smo suspendovani. Zamislite situaciju koja se dogodila u jednoj velikoj pošti u Pohorskoj ulici, kada je jedan od radnika pročitao proglas o današnjem protestu i šetnji, posle čega je dobio neprijatan poziv iz kabineta direktora radne jedinice da mora da piše izveštaj što je čitao proglas. Ljudi se zastrašuju na razne načine, da će biti sklonjeni sa svojih reona i poslati u neka sela da nose poštu, takođe se preti i šalterskim radnicima da će biti sklonjeni, dok se oni koji nisu suspendovani, a čiji se glas ceni, nasilno se šalju na odmore ili slobodne dane ili im se preti da će biti prebačeni za potrebe posla u neku drugu poštu.

Nezadovoljni radnici pošte najvili su da će svaki dan do nedelje organizovati šetnje istom trasom sa početkom u 17 sati u Takovskoj ulici.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track