Najnovije vesti

NEČISTE SILE U ŠKOLI U VELIKOJ KRSNI: Sveštenik isterivao đavola iz učenice, ona se grčila i vrištala IZAĐI IZ MENE, PUSTI ME!
Foto: Shutterstock, PrintScreen

Šokantno

NEČISTE SILE U ŠKOLI U VELIKOJ KRSNI: Sveštenik isterivao đavola iz učenice, ona se grčila i vrištala IZAĐI IZ MENE, PUSTI ME!

Društvo

Devojčica se s drugovima nekoliko meseci igrala prizivanja duhova. A onda se desio napad. Grčila se i vikala: „Izađi iz mene, pusti me!“, oči joj bile bele

Hodnikom osnovne škole „Bisa Simić“ u Velikoj Krsni nadomak Mladenovca odjekivali su zastrašujući krici. Devojčica se otimala, grčila. Oči su joj se prevrnule, umesto zenica videle su se samo beonjače... Četiri odrasle osobe su pokušavale da je smire sat vremena. Sveštenik je sve glasnije izgovarao molitvu...

Nekoliko meseci unazad grupa đaka ove škole zabavljala se igricom „prizivanja duhova i demona“. A onda se sve pretvorilo u stravičan prizor. Zaposleni su s lokalnim popom morali da pribegnu isterivanju đavola iz učenice osmog razreda!

- Cela Velika Krsna je preplašena! Niko ranije nije video ovakav napad. U prvom trenutku sam pomislio da je neka tinejdžerska šala, ali nam se svima sledila krv u žilama kada smo je videli. Napad je počeo ispred fiskulturne sale, u školskom hodniku. Nesrećna devojčica je ispuštala jezive krike. Vikala je: „Izađi iz mene, pusti me!“ Oči su joj bile bele. Došla je i njena majka, koja ju je sve vreme grlila i dozivala, ali dete nije reagovalo. Samo je vrištalo i grčilo se - kaže jedan od očevidaca.

foto: Profimedia

U prvi mah su mislili da je napad epilepsije, ali kad su shvatili da nije, neko se dosetio da pozove seoskog sveštenika.

- Sveštenik je čitao molitvu, nastavnici i direktor su držali devojčicu. Njih četvoro je jedva uspelo da je savlada. Svi su se tresli od straha. Nakon 15 minuta molitve, ona je počela da se smiruje. Prišla je svešteniku, zagrlila ga i rekla: „Hvala ti, Bože, što si me spasao.“

Devojčica je u septembru, kako saznajemo, doživela veliki stres kad joj je preminula drugarica. Od tada je roditelji vode kod psihologa, ali nije uspostavljena nikakva dijagnoza. Pre ovog poslednjeg događaja, bila je mesec dana u beogradskom Institutu za mentalno zdravlje u Palmotićevoj.

Sveštenik, direktor škole i nastavnica, koja je takođe bila prisutna kad se napad dogodio, imali su identičan odgovor kad smo ih pozvali: „Znam zbog čega zovete, ne mogu da pričam o tome.“

Verski analitičar Draško Đenović navodi da egzorcizam, odnosno isterivanje đavola, mogu da rade samo obučeni sveštenici:

- U redu je čitati molitvu, ali isterivanje đavola mogu da rade samo sveštenici koji su za to posebno obučeni i kvalifikovani i to nije igranje.

Posle napada

ISCRPLJENA I NIČEG SE NE SEĆA

Posle napada, devojčica je tražila da jede i spavala je narednih šest sati. Bila je veoma iscrpljena. Ničega se nije sećala, otkriva naš sagovornik.

Kada smo juče pozvali devojčicinog oca, rekao je da je sa ćerkom kod lekara:

- Dete mi je bolesno, nije dobro, ne mogu da pričam.

Ekipa Kurira - Foto: Shutterstock, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: NESTALO BOGATSTVI! EVO čega sve nema u vili Mir od kada su u nju ušli Sloba i Mira

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...