KRENULA POD OSTROG, PA PREMINULA ZBOG PRELOMA NOGE Porodica očajna: Lekari su nas u bolnici ŠOKIRALI!
Foto: Privatna arhiva

Tuguju

KRENULA POD OSTROG, PA PREMINULA ZBOG PRELOMA NOGE Porodica očajna: Lekari su nas u bolnici ŠOKIRALI!

Društvo -

Nesrećna žena je polomila nogu. Majka, otac i muž će tužiti kragujevačke doktore jer su, ističu, dopustili da joj se rana zagnoji, što je dovelo do smrti

Ima li negde da neko slomi nogu i zbog toga ode na onaj svet? Ima! Moja jedinica tako ode, a za sve su krivi bezdušni lekari, jecajući govori Vera Ilić, majka Danijele Trailović (40) iz sela Donja Bela Reka kod Bora.

Danijela je preminula zbog komplikacija nastalih nakon što je slomila nogu 23. avgusta. Njena majka Vera, otac Mile i suprug Novica kažu da su sigurni bi bila živa da su lekari radili svoj posao. Obdukcija je urađena 7. novembra, ali oni još nisu dobili nalaz. Čim bude gotov, tužiće doktore kragujevačke bolnice.

foto: Profimedia

Tragediju niko nije naslućivao kada su 23. avgusta porodično krenuli u manastir Ostrog. Zastali su u Novom Pazaru. Danijela se pri ulasku u prodavnicu saplela o stepenik i pala. Hitna pomoć je konstatovala prelom desne butne kosti i posekotinu iznad kolena. Upućena je u KBC Kragujevac.

Neljubazno osoblje

- Nedelju dana niko joj nije previo ranu iznad kolena! Danijela je kazala jednoj medicinskoj sestri da joj rana neprijatno miriše, a ova joj je odbrusila: „Pa sigurno da miriše, kad si se ti poslednji put okupala“. S takvom ranom, ona je sedam dana čekala na operaciju! A onda su nam kazali da je prošao termin za operaciju! - priča suprug Novica.

Ogorčeni otac Mile kaže da su Danijeli potom posekotinu isekli sve do kostiju, nakon čega su joj nedelju dana čistili ranu koja je bila zaprljana tokom dana kad je nisu previjali.

Lekari u Boru šokirani

- Presudiše joj čim je poslaše za Kragujevac. Strašne muke je moja Daca pretrpela. Operisali su je 13. septembra, do tada su joj dušu uzeli - kroz plač kaže majka Vera.

foto: Shutterstock

Iz Kragujevca je potom prebačena na ortopediju u Boru. Kada su je videli, borski lekari su bili, najblaže rečeno, šokirani, tvrdi porodica.

- Gnoj se raširio duž cele noge, čistili su joj ranu svaki dan, stvarno su se trudili oko nje. Primila je 30 jedinica krvi. Ništa nije pomoglo. Onda su je prebacili u KBC u Nišu - dodaje suprug.

Nakon konsultacija niški lekari su Danijelu uputili na VMA.

- Lekari su nakon konsultacija kazali da su nemoćni, pa su Danijelu vratili u Bor. U Boru je bila dok nije pala u komu. Tad su je hitno uputili u Beograd, gde je ubrzo i preminula - govori otac Mile.

Dr Goran Joksimović

KOD NAS JE STIGLA U TEŠKOM STANJU

- Čim smo pregledali dovezenu pacijentkinju Danijelu Trailović, želeli smo da je vratimo u kragujevački KBC, ali tamo nisu hteli da je prime. Ona je dopremljena u izuzetno teškom stanju, a naši ortopedi su učinili sve što je u njihovoj moći - ističe dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Na Odeljenju ortopedije KBC Kragujevac nisu želeli da komentarišu tvrdnje muža i roditelja pokojne Danijele.

Kurir / Suzana Božinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track