(FOTO) SRBIJO, MIRNO SPAVAJ, MOĆNI MOMCI TE ŠTITE! SAJ izveo pokaznu vežbu: Uvek smo tamo gde država zove!
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Obučenost na najvišem nivou

(FOTO) SRBIJO, MIRNO SPAVAJ, MOĆNI MOMCI TE ŠTITE! SAJ izveo pokaznu vežbu: Uvek smo tamo gde država zove!

Društvo -

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) su momci koji zaslužuju apsolutno poštovanje, jer su prošli svašta i bili uvek tamo gde ih je Srbija zvala, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On je na obeležavanju 39. godišnjice osnivanja SAJ istakao da njeni pripadnici učestvuju u najtežim aktivnostima, "tamo gde drugi ne mogu ili ne smeju", koriste se kad su najveće opasnosti i najteži upadi pri suzbijanju organizovanog kriminala i terorizma.

SPECIJALNE JEDINICE U POKRETU: SAJ idu na granicu s Kosovom

Stefanović je podsetio da su pripadnici SAJ u poslednjih nekoliko godina, otkako je on ministar, učestvovali u akcijama koje su obezbeđivale da Srbiji ne prete ni terorizam, ni organizovane kriminalne grupe.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On je istakao da je imao sreću da tokom nekoliko godina upozna mnoge od pripadnika SAJ i da shvata šta je to što oni urade i koliko se žrtvuju, a da niko za to ne zna, jer najveći deo njihovog posla nije za javnost.

(KURIR TV) ODRŽANA ZAJEDNIČKA VEŽBA: SAJ i Zelene beretke zajedno protiv terorista

Stefanović je najavio da će i u narednoj godini biti nastavljeno opremanje SAJ, svi pripadnici će dobiti još jednu uniformu, a biće nabavljeno i novo naoužanje i oprema.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Sastavni deo svečanosti Dana SAJ bila je i demonstracija obučenosti njenih pripadnika, a Stefanoviću, vrhu MUP i brojnim gostima prikazani su rešavanje talačke situacije i uništavanje terorističke grupe, sa učešćem helikopterske jedinice MUP.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Stefanović je posle vežbe novinarima rekao da pripadnici SAJ takav stepen obučenosti pokazuju svakog dana na terenu, daleko od očiju javnosti, a često su to opcije koje presecaju narko i drugi organizovani kriminal i suprotstavljaju se svim onim koji ugrožavaju bezbednost zemlje.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Komandant SAJ pukovnik Spasoje Vulević poručio je da će ta jedinica i dalje biti spremna da brzo reaguje, da u potpunosti izvrši postavljene zadatke i ostaće jedan od stubova bezbednosti Srbije.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On je istakao da imena poginulih pripadnika SAJ, koja se nalaze na spomeniku u njihovoj bazi, ukazuju koliko je teška i odgovorna dužnost koju obavljaju i zato jedinica uvek mora biti spremna i obučena i da ima sredstva u operativnoj upotrebi.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Na današnjoj svečanosti pripadnicima SAJ uručena su priznanja za najbolje ostvarene rezultate u ovoj godini, kao i za 30, 20 i 10 godina rada u jedinici.

Priznanja su uručena Stefanoviću i prijateljima jedinice, koji su omogućili da SAJ danas dobije novu nadstrešnicu za vozila.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Tanjug/Filip Krainčanić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SAJ i Zelene beretke zajedno protiv terorista

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track