DRŽAVA IZDVOJILA SKORO 14 MILIONA EVRA: KBC Dragiša Mišović dobija vrhunsku opremu!
Foto: Fonet Slobodan Miljević

MODERNIZACIJA

DRŽAVA IZDVOJILA SKORO 14 MILIONA EVRA: KBC Dragiša Mišović dobija vrhunsku opremu!

Društvo -

Premijerka Brnabić i ministar Lončar proverili kako napreduje rekonstrukcija dela bolnice koji je izgoreo 2009. godine

Za građevinske radove i opremu za zgradu hirurgije u KBC „Dragiša Mišović“, koja je izgorela 2009. godine, izdvojeno je oko 13,5 miliona evra, a radovi, koji su počeli početkom novembra, trebalo bi da budu završeni polovinom naredne godine.

Građevinare i zaposlene obišli su premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Premijerka je podsetila da je novac obezbedila Evropska investiciona banka.

- Zdravstvo je jedan od najvećih prioriteta Vlade Srbije. Da bismo zadržali lekare i medicinske sestre, važne su plate. Mere fiskalne konsolidacije pogodile su i zdravstveni sektor, ali imali smo povećanje od dva odsto, pa pet odsto i sada 10 odsto plate - naglasila je Brnabićeva.

Direktor KBC „Dragiša Mišović“ Radisav Šćepanović naglasio je da je zgrada koja je izgorela bila srce kliničko-bolničkog centra:

- U novoj zgradi imaćemo i kardio-salu, što znači da ćemo moći da radimo interventnu kardiologiju. Dolazi nam vrhunska oprema.

Zlatibor Lončar

DINAR OD ALKOHOLA ZA LEČENJE DECE

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da bi prihvatanjem inicijative za izdvajanje jednog dinara od prodaje alkohola ili duvana za lečenje retkih bolesti kod dece moglo biti prikupljeno između tri i po i četiri milijarde dinara, što bi, kako je naveo, bilo dovoljno da se obezbedi terapija za 90 odsto te dece. Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je da je to fantastična inicijativa.

Kurir / E.K.

Foto: Fonet Slobodan Miljević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! TROVANJE U VLADI SRBIJE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja