NAGRADE NAJBOLJIM STUDENTIMA: Uzmite sudbinu u svoje ruke
Foto: Dragana Udovičić

Svečanost u Rektoratu BU

NAGRADE NAJBOLJIM STUDENTIMA: Uzmite sudbinu u svoje ruke

Društvo -

Dosad smo nagradili 239 studenata i odluka je uvek bila teška. Najbolje među njima biramo tako što pošaljemo zahtev fakultetima da nam predaju ocene studenata, a onda na osnovu proseka i položenih ispita biramo najuspešnije

Najboljim studentima Medicinskog i Poljoprivrednog fakulteta u Rektoratu Univerziteta u Beogradu dodeljene su plakete Nikole Spasića i novčane nagrade od po 35.000 dinara.

Priznanja najuspešnijima preksinoć je po 24. put dodelio Vojin Đekić, upravitelj Zadužbine Nikole Spasića.

- Dosad smo nagradili 239 studenata i odluka je uvek bila teška. Najbolje među njima biramo tako što pošaljemo zahtev fakultetima da nam predaju ocene studenata, a onda na osnovu proseka i položenih ispita biramo najuspešnije - objasnio je Đekić.

Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, poželeo je studentima da ostanu hrabri.

- Igrajte se, zapitkujte, sumnjajte u ono što radite i nemojte da shvatite posao previše ozbiljno. Nama su potrebni ljudi koji su hrabri i mudri. Došao je trenutak da sudbinu preuzmete u svoje ruke - poručio je Kostić studentima.

foto: Dragana Udovičić

Milica Lazarević, dobitnica nagrade za najboljeg studenta u 2015. godini, poželela je kolegama blistavu budućnost.

- Želim da vam poručim da nikad ne odustajete od svojih snova, jer ja nisam. Savetujem vam da ostanete u Srbiji i ovde napredujete. Završila sam fakultet u septembru, pronašla posao u struci u novembru i sve ide kao po loju - ohrabrila je Milica svoje kolege.

Kurir / D. S.

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja