DEDA MRAZ I DOBRA VILA SLETELI NA BATAJNIČKI AERODROM: Vojni vazduhoplovci obradovali mališane bez roditelja
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

humano

DEDA MRAZ I DOBRA VILA SLETELI NA BATAJNIČKI AERODROM: Vojni vazduhoplovci obradovali mališane bez roditelja

Društvo -

Pripadnici 204. vazduhoplovne brigade "doleteli su danas iz Laponije" i doveli Deda Mraza i Dobru Vilu koji su mališanima bez roditeljskog staranja podelili novogodišnje paketiće na vojnom aerodromu u Batajnici.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Deca su Deda Mraza i Dobru Vilu dočekali na aerodromu gde su se sa njima upoznali i fotografisali, a kako je novinarima rekao zamenik komadanta 204. vazduhoplovne brigade, pukovnik Saša Mijailović, ovime je brigada pokazala da su Vojska Srbije, Ratno vazduhoplovstvo i Protivvazduhoplovna odbrana uvek tu "i u dobru i u zlu".

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Piloti naše transportne avijacije su u proteklom periodu radili zadatke i stizali na aerodrome u Africi, Evropi, Aziji, ali danas su odleteli do Laponije i uspešno se vratili, doveli Deda Mraza i Dobru Vilu", rekao je Mijailović.

On je dodao da je to bio način na koji se brigada uključila u humanitarnu akciju Fondacije "Osmeh na dar", studentske organizacije koja je ovu akciju organizovala.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Andrija Tešmanović, ispred fondacije "Osmeh na dar" rekao je novinarima da je do saradnje je došlo pre šest godina i da se od tada svake godine organizuje podela novogodišnjih paketića.

"Trudimo se da svake godine dovodimo novu decu kako bi svi imali priliku da vide kako izgleda doček Deda Mraza i dodela paketića ovde na aerodromu", rekao je Tešmanović.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ovu akciju, kojom je obuhvaćeno oko 40 dece iz Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Spomenak" iz Pančeva, "Dečjeg sela" iz Obrenovca, kao i deca iz porodica sa četvoro i više dece, organizuje već šestu godinu za redom studentska fondacija "Osmeh na dar" uz pomoć 204. vazduhoplovne brigade.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Ministarstvo odbrane Srbije

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Espreso u vožnji helikopterom sa Deda Mrazom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track