STEFANOVIĆ POTPISAO MEMORANDUM: Srbija i Slovačka nastavljaju saradnju u borbi protiv korupcije i kriminala
Foto: MUP Srbije

veća bezbednost

STEFANOVIĆ POTPISAO MEMORANDUM: Srbija i Slovačka nastavljaju saradnju u borbi protiv korupcije i kriminala

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ambasadorka Republike Slovačke Dagmar Repčekova potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju između ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje, koji će omogućiti nastavak dobre operativne saradnje srpske i slovačke policije u borbi protiv korupcije i kriminala.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ambasadorka Republike Slovačke Dagmar Repčekova potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju između ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje, koji će omogućiti nastavak dobre operativne saradnje srpske i slovačke policije u borbi protiv korupcije i kriminala.

"Sa slovačkom policijom već imamo dobru saradnju, posebno u oblasti očuvanja bezbednosti granica i uveren sam da će i 2018. biti godina u kojoj će se još jačim intezitetom nastaviti dobra policijska saradnja, koja će doprineti većoj bezbednosti građana naše dve države“ rekao je ministar Stefanović nakon potpisivanja Memoranduma.

foto: MUP Srbije

Stefanović je podsetio da su od početka migrantske krize slovački policajci pomagali srpskim kolegama u obezbeđenju i zaštiti naše državne granice i dodao da je Slovačka izrazila želju da nastavi da pomaže Srbiji na tom polju.

Ministar je istakao da dobra policijska saradnja podrazumeva brojne mogućnosti za razmenu iskustava u borbi protiv organizovanog kriminala, ali i da ona potvrđuje prijateljstvo dva naroda.

Na sastanku je, kako je rekao, bilo reči i o konkretnim obukama i razmeni znanja, posebno iz oblasti rada kriminalističke i granične policije.

Stefanović se zahvalio ambasadorki Slovačke na naporu koji je uložila na ostvarenju zajedničkih aktivnosti koji su dale dobre operativne rezultate.

Ambasadorka Repčekova zahvalila se ministru Stefanoviću na dobroj saradnji graničnih policija i ocenila da ima potencijala za njeno dalje produbljivanje.

"Do sada je šest grupa slovačkih policajaca bilo u Srbiji, gde su zajedno sa srpskim kolegama brinuli o zaštiti vaše državne granice. Ta saradnja će se nastaviti i sedma grupa će doći već 15. januara“ najavila je Repčekova.

(Kurir.rs/Foto: MUP Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track