BOŽIČNA ČESTITKA MARKA ĐURIĆA VERNICIMA: Sloga i jedinstvo neka budu zalog ostanka našeg naroda na ognjištima predaka
Foto: Nebojša Mandić

najradosniji hrišćanski praznik

BOŽIČNA ČESTITKA MARKA ĐURIĆA VERNICIMA: Sloga i jedinstvo neka budu zalog ostanka našeg naroda na ognjištima predaka

Društvo -

BEOGRAD - Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poželeo je danas srećan Božić srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu, pravoslavnim vernicima, a posebno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji uz poruku da sloga i jedinstvo budu zalog opstanka i ostanka našeg naroda na vekovnim ognjištima predaka.

"Božićni dani koji su pred nama predstavljaju simbol sloge, ljubavi, međusobnog razumevanja i uvažavanja i istovremeno nas obavezuju na poštovanje i afirmisanje tolerancije i zajedništva među ljudima. I dok iščekujemo sa radošću dan Hristovog rođenja, koji nas uvek i iznova obasjava svetlošću vere, nade i ljubavi, neka se naši domovi ispune zadovoljstvom, blagostanjem i mirom, a osećanje čovekoljublja, pravde i pravičnosti neka nam budu put i putokaz za sreću i prosperitet svih naših građanja", naveo je Đurić u čestitki, saopštieno je iz Kancelarije za KiM.

"Takođe, iskreno želim da nas vekovna simbolika Hristovog rođenja osnaži da u miru i međusobnom poverenju gradimo sigurnu budućnost za sve nas, a sloga i jedinstvo, čisto srce, poštenje i pravičnost, neka budu zalog opstanka i ostanka našeg naroda na vekovnim ognjištima predaka na Kosovu i Metohiji", naveo je Đurić.

On je pozvao sve da se okrenu s radošću Božiću i Novoj godini, negujući u sebi toleranciju i poštovanje prema bližnjima, ceneći drugo i drugačije, što je ujedno i osnova skladnog zajedničkog života. Đurić je poželeo da vreme pred nama bude vreme ljubavi i razumevanja u kome ćemo sticati i negovati bezvremene hrišćanske vrednosti.

"Uz želju za ličnu i porodičnu sreću, profesionalni uspeh, a iznad svega dobro zdravlje, nadam se da će borba za očuvanje univerzalnog dobra biti cilj kome ćemo zajedno težiti i u ovoj godini", naveop je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track