ŠEF GINEKOLOGIJE KBC ZEMUN ZA KURIR Dr Stefanović: Beba nije zaražena boginjama, majka na Infektivnoj
Foto: Printscreen YouTube

zbrinuta porodilja za koju se sumnja da ima morbile

ŠEF GINEKOLOGIJE KBC ZEMUN ZA KURIR Dr Stefanović: Beba nije zaražena boginjama, majka na Infektivnoj

Društvo -

Porodilja za koju se sumnja da je zaražena morbilima, a koja se porodila pre dva dana u Kliničko-bolnickom centru Zemun, prebačena je na Kliniku za infektivne i tropske bolesti, a beba se nalazi na opservaciji i izolaciji na dečijem odeljenju pedijatrije KBC Zemun.

Kako su za Kurir rekli iz KBC Zemun, čekaju se zvanični rezultati analiza, dok za sada samo postoji sumnja na male boginje. Od simptoma majka je imala povišenu temeperaturu, a odmah po dolasku u porodilište zbog febrilnog stanja nalazila se u izloaciji.

Direktor KBC Zemun dr Dragoš Stojanović kaže za Kurir da postoji sumnja da porodilja ima male boginje, ali da ne može ništa sa sigurnošću da se tvrdi dok ne stignu zvanični rezultati analize.

- Sve je odrađeno i sve se radi po protokolu. Iz predostrožnosti smo preduzeli smo sve mere, kao da ima male boginje. Ne postoji sumnja na ostale porodilje i trudnice, a naravno zabrana poseta ostaje na snazi i dalje, ali ne samo zbog morbila, već i zbog respiratornih infekcija - izjavio je za Kurir dr Stojanović.

Upravnik bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC Zemun primarijus dr Tomislav Stefanović kaže za naš list da je porodilja zbog febrilnog stanja nepoznate etiologije prebačena na Kliniku za infektivne i tropske bolesti na dalje lečenje i ispitivanje.

- Beba je prevedena u izolaciju i na opservaciju na dečije odeljenje pedijatrije KBC Zemun i ona nije zarazna. Urađene su serološke analize i čekamo odgovor koji će potvrditi ili demantovati da su u mitanju male boginje. Preduzeli smo sve mere i apsolutno niko nije ugrožen. Porodolja je od simptoma imala povišenu temperaturu, ali ne znamo da li je vakcinisana ili ne. Ona se nalazila upravo iz tog razloga u izolaciji od samog dolaska u bolnicu, tako da ne postoji način da je nekog zarazila - naglasio je dr Stefanović.

(Kurir.rs/M. Branković)

Foto Printscreen Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Male boginje u Srbiji! Proverite da li imate 6 simptoma ove zarazne bolesti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track