UŽAS U VRANJU: Posle svađe s nastavnikom učenik (16) skočio kroz prozor! Nisu mogli da ga smire, pevao na času!
Foto: T.S.

Hemijskoj školi

UŽAS U VRANJU: Posle svađe s nastavnikom učenik (16) skočio kroz prozor! Nisu mogli da ga smire, pevao na času!

Društvo -

L. Lj. (16) izustio je: „Neće mene niko da kažnjava“, u dva koraka našao se pored prozora, otvorio ga i, na zaprepašćenje svih, iskočio, u šoku priča direktor škole

Učenik Hemijske škole u Vranju L. Lj. (16) povređen je u ponedeljak u popodnevnoj smeni, kada je na sedmom času skočio kroz prozor učionice sa visine od preko četiri metra.

Učenik je zbrinut u Zdravstvenom centru Vranje, u stabilnom je zdravstvenom stanju i nema težih povreda.

Prema rečima direktora Hemijske škole Bože Đorđevića, L. Lj. je učenik prve godine, a incident se dogodio na času tehničkog crtanja.

Nisu mogli da ga smire

- Ne znam šta se dešavalo na času, profesor nije mogao da smiri učenika, zapisao ga je, a on je posle toga nastavio da pravi nered. Profesor je pozvao mene i pedagoga, koji u tom trenutku nije bio u školi. Ušao sam u odeljenje, stao pored vrata i pitao L. Lj. zašto je nedisciplinovan s obzirom na to da već ima smanjenu ocenu iz vladanja. Na moje pitanje: „Šta si to radio na času?“, on mi je odgovorio: „Pa pevao sam.“ „Zašto si pevao?“ „Pa, ne znam, eto, tako.“ Rekao sam mu: „Nemoj to da radiš, red u školi mora da se poštuje da te ne bismo kažnjavali i dalje“.

U jednom momentu on se samo okrenuo izustivši: „Neće mene niko da kažnjava!“ U dva koraka se našao pored prozora, otvorio ga i, na zaprepašćenje prisutnih, skočio kroz prozor - priča Đorđević.

On kaže da je L. Lj. to uradio u trenutku kada je on krenuo iz učionice i bio već na vratima, okrenut leđima.

- Sve se izdešavalo u trenutku, niko nije mogao da reaguje. Munjevitom brzinom učenik je pritrčao prozoru, otvorio ga i skočio sa visine od preko četiri metra. Profesor mu je, kada se popeo na klupu odakle je iskoračio na prozor, rekao: „Stani!“ Potrčao sam prema kancelariji, pozvao profesore, obavestili smo Hitnu pomoć i policiju. Istrčali smo iz zgrade, Hitna pomoć je već bila tu. L. Lj. je posle pada bio u svesnom stanju i nije ništa govorio. Svi smo bili u panici i još uvek smo u šoku - navodi Đorđević.

Direktor Božo Đorđević
Direktor Božo Đorđevićfoto: T.S.

Iz hraniteljske porodice

Direktor napominje da u svom radnom veku nikada nije doživeo ovako nešto, da je još uvek uznemiren i on, ali i kolektiv škole, posebno profesor na čijem času se dogodio incident i učenici koji su bili očevici čitavog događaja.

- Sreća je što je L. Lj. pao na mekaniju podlogu, na travnatom prostoru, a zbog kiše je zemljište bilo mekano, zadobio je lakše povrede i dalje se nalazi na bolničkom lečenju - napominje Đorđević.

Dečak je zbrinut u ZC Vranje, gde su mu, prema rečima lekara, konstatovane lakše povrede. Prema izveštaju Centra za socijalni rad, L. Lj. živi u hraniteljskoj porodici, a prema nezvaničnim saznanjima, učenik je i ranije imao incidentno ponašanje i slične ispade.

Danijela Trajković
Danijela Trajkovićfoto: T.S.

Tužilaštvo u Vranju procenilo

U OVOM SLUČAJU NEMA KRIVIČNE ODGOVORNOSTI

Slučaj je prijavljen PU Vranje u ponedeljak, a iz policije kažu da je izvršen je uviđaj i izveštaj dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Vranju. Danijela Trajković, viši javni tužilac, izjavila je da u ovom slučaju nema krivične odgovornosti.

Kurir / Tatjana Stamenković

Foto: T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track