Najnovije vesti

GRAČANICA TUGUJE! BOL, UŽAS OČAJ I NEVERICA: Izgubili smo velikog čoveka i prijatelja
Foto: Foto: Gračanica

poslednji pozdrav oliveru ivanoviću

GRAČANICA TUGUJE! BOL, UŽAS OČAJ I NEVERICA: Izgubili smo velikog čoveka i prijatelja

Društvo
21:45h

U porti Manastira Gračanica danas tuga, neverica i bol. Okupljeni građani centralnog Kosova došli su da odaju poslednju počast svom lideru, prijatelju, čoveku koji je svima bio drug i koji se prema svima ophodio sa poštovanjem, došli su da odaju poslednju počast Oliveru Ivanoviću.

Zapaljene su stotine sveća za pokoj duše jednog od najznačajnijih predvodnika kosovskih Srba u kojeg je juča ispaljeno 6 metaka koji su ga usmrtili na ulazu u svoju kancelariju u Kosovskoj Mitrovici, gradu iz kojeg ni gonjen najgorim pretnjama i najtoplijim prijateljskim savetima nije hteo da ode.

Njegovi saborci, ljudi kojima je bio najsvetlija tačka u najtežim godinama pamtiće ga po dobroti hrabrosti, saosećanju i borbi za srpski narod. Neki od okupljenih kažu da su izgubili prijatelja, drugi velikog čoveka i borca, a pojedini strahuju za budućnost srpskog naroda nakon Ivanovićevog ubistva.

Predrag Radonjić, direktor Narodnog pozorišta čiji je Ivanović bio prijatelj kaže da ga njegova smrt duboko pogodila.

- To je čovek sa kojim sam delio neke zajedničke vrednosti i poglede, tako da mi je prevashodno lično teško, a teško mi je i jer smatram da je ubijen jedan čovek i da je ubijena jedna nada i da ćemo se od ovoga jako teško oporaviti. Ovo je posle 17. marta 2014. godine za sve ljude na Kosovu i Metohiji najteži trenutak - kazao je Radonjić.

Bojan Teofilović iz Centra za mir i toleranciju smatra da su odlaskom Olivera Ivanovića Srbi na Kosovu izgubili mnogo.

 - Mislim da su Srbi na Kosovu izgubili osećaj da su bezbedni u potpunosti i ovo je sve jako pogodilo Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji ali i Srbe koji žive u centralnoj Srbiji. Od juče a evo i danas vlada jedan muk, a današnji osećaj u Mitrovici prilikom ispraćaja Olivera je bio da Mitrovica nikad tiša nije bila. Mislim da su Srbi ostali bez reči - kazao je Teofilović.

 - Šta reći, bol, tuga, užas i očaj, bio je veliki prijatelj, dobar čovek - kaže dr Sonja Rakočević, pedijatar u Domu zdravlja u Gračanici. Kaže da je Oliver Ivanović svima bio drug i da se prema svakom čoveku ophodio sa poštovanjem i ljubavlju.

Građani su nakon paljenja sveća ušli u crkvi kako bi se pomolili za pokojnika.

Veliki broj Srba sa centralnog Kosova danas je boravio i u Kosovskoj Mitrovici na ispraćaju Oliveru Ivanoviću koji će sutra biti sahranjen u Beogradu.

(Kurir.rs/radiokim/Foto:Gračanica)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PORODICA OLIVERA IVANOVIĆA NA NOVOM GROBLJU: Telo pokojnog Ivanovića u Beogradu

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...