UVREĐEN! Akademik dr Nenad Vunjak tvrdi: Nisam parama fakulteta kupio akademsku titulu!
Foto: Fonet

Optužbe

UVREĐEN! Akademik dr Nenad Vunjak tvrdi: Nisam parama fakulteta kupio akademsku titulu!

Društvo -

Nakon što su iznete optužbe na račun profesora dr Nenada Vunjka da je kupio akademsku titulu školarinama Ekonomskog fakulteta u Subotici, čiji je bio dekan, oglasio se Vunjak tvrdeći da je sve neistina.

Naime, on je optužen da je zloupotrebio službeni položaj na subotičkom fakultetu tako što je, umesto na račun te visokoobrazovne ustanove, tražio da se školarine uplaćuju Akademiji nauka Republike Srpske, čiji je član.

On kaže da fakultet nikada nije bio donator Akademiji nauka, niti da je novac od školarine preusmeren na račun akademije.

- Odgovorno tvrdim da nijedna školarina nije bila predmet donacije, niti je fakultet bio donator Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske. Takođe, nikakve radnje nisam prikrivao da bih načinio krivično delo. Zbog napada na moju ličnost i autoritet Akademije, podneću krivičnu prijavu protiv sadašnjeg dekana Ekonomskog fakulteta Aleksandra Grubora, a nadam se da će Akademija posebno tražiti zaštitu svoga ugleda i časti sudskim putem zbog nanetih teških optužbi - rekao je profesor Vunjak.

On navodi da je sve ovo štetilo i ugledu Ekonomskog fakulteta, koji je, kako kaže, imao ogroman pad pri upisu novih studenata.

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track