DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Policajci heroji spasli život bolesnoj devojci! Uspešno joj presađen bubreg
Foto: MUP

HUMANOST NA DELU Veliki gest kragujevačkih saobraćajaca

DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Policajci heroji spasli život bolesnoj devojci! Uspešno joj presađen bubreg

Društvo -

Otac bolesne Nene Milenković (31) nije bio sposoban za vožnju, pa su je saobraćajni policajci iz Kragujevca prevezli na kliniku u Beogradu, gde joj je presađen bubreg

Nakon drame koja se usred noći i po vejavici odigrala na putu, saobraćajni policajci iz Kragujevca samoinicijativno su službenim vozilom odvezli devojku Nenu Milenković (31) iz Guberevca na transplantaciju bubrega u Beograd.

Naime, nakon što su porodici Milenković iz Klinike za urologiju u Beogradu javili da je obezbeđen organ koji teško bolesna devojka čeka više od dve godine, ona je s ocem Jovicom krenula put Beograda. Do Centra za transplantaciju moralo se stići u najkraćem mogućem roku. Međutim, na putu kod Kozujeva zaustavila ih je saobraćajna kontrola, koja je ustanovila da je otac devojke, koji je spremao slavu, vozio pod uticajem alkohola.

Razumni i snalažljivi

- Srećom, bili su tu razumni i snalažljivi policajci, koji su odmah pozvali svog šefa i bez razmišljanja seli u službeni džip i odvezli devojku za Beograd - priča nam jedan od komšija Milenkovićevih, koji kaže da je nalog za prevoz devojke dao Boban Bubanja, zamenik načelnika saobraćajne policije.

Glavni akteri ove priče - zamenik načelnika Boban Bubanja, vođa saobraćajnog sektora Nenad Matić i saobraćajni policajac Dušan Rašić - otkrivaju niz dramatičnih situacija koje su pratile ovaj nesvakidašnji događaj.

- Nena Milenković se uznemirila, pozlilo joj je. Pritisak joj je bio visok. Imali smo lekove kod sebe, ali nismo smeli da joj ih damo na svoju ruku. Uspeli smo razgovorom da je smirimo - pričaju nam junaci ove priče.

Lekari aplaudirali

Oni joj nisu dozvolili da sama krene na put kao što je htela, da sama nastavi da vozi, jer su procenili da u takvom uznemirenom stanju sigurno ne bi stigla do Beograda.

- Nije bila u stanju da se javi kad su je zvali s klinike, toliko su joj ruke drhtale. Nismo hteli da je pustimo - kažu ovi humani policajci.

Po vejavici i lošim vremenskim uslovima, odlučili su da s Nenom krenu put Beograda. Kad su je dovezli u Centar za transplantaciju na Klinici za urologiju, izneli su joj stvari i smestili je u bolnicu. Zanimljivo je da su i doktori na Klinici za urologiju, kad su čuli kako je i pod kojim okolnostima došlo do transporta pacijenta, aplaudirali policajcima, uveli ih u kancelariju i poslužili kafom da se osveže pre povratka. Selo Guberevac je, inače, udaljeno 30 kilometara od Kragujevca, na putu ka Kraljevu.

Nena Milenković
Nena Milenkovićfoto: Privatna Arhiva

Otac zadovoljan

NENA USPEŠNO OPERISANA

Jovica Milenković ističe da je operacija njegove ćerke Nene uspešno obavljena i da se ona sada oseća dobro. On je, takođe, prezadovoljan gestom saobraćajaca.

- Svaka čast tim ljudima koji su se zadesili kad je bila saobraćajna kontrola. Nisam imao kud. Pozvali su nas posle 11 sati uveče, spremao sam slavu, malo se popilo. Tražio sam nekog da me odveze do Beograda, ali nikoga nije bilo u selu. Krenuo sam uz Božju pomoć - rekao je Jovica i dodao da su saobraćajci Matić i Rašić odmah reagovali, da nisu ni sekundu razmišljali.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Privatna arhiva, MUP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SVEDOK ATENTATA NA OLIVERA IVANOVIĆA dao detaljan opis muškarca koji je zapalio auto smrti!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track