TUGA MALI BOGDAN I DALJE DOZIVA TATU OLIVERA: Mama, vratiće se, uvek se vraćao...
Foto: Kurir, EPA

Ne pristaje na činjenicu da mu oca više nema

TUGA MALI BOGDAN I DALJE DOZIVA TATU OLIVERA: Mama, vratiće se, uvek se vraćao...

Društvo -

BEOGRAD - Od svirepog ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića prošlo je deset dana, a njegovi najbliži tek sada preživljavaju najteži period, prepun tuge i bola, jer počinju da se suočavaju sa životom bez njega.

Supruga Milena, trojica starijih Oliverovih sinova, njegova ćerka Kiara, zatim sestra Nataša i brat Miroslav potpuno su usredsređeni na to da budu podrška Oliverovom najmlađem sinu, malom Bogdanu (7), kome su na Bogojavljenje, odnosno dan nakon sahrane, rekli da je ostao bez oca.

foto: Zorana Jevtić

Oliverova sestra Nataša i na društvenim mrežama pokazuje koliko pati za bratom. Ona je podelila jednu njegovu fotografiju, na kojoj je on, iako na nepravednom suđenju, nasmejan i optimističan, uz komentar: „Oko moje“.

Mali Bogdan je pre nekoliko dana, jednom svojom rečenicom rasplakao sve.

- Ali mama, ja znam da će se tata vratiti. Uvek se vraćao - rekao je Bogdan, koji je pola svog života proveo bez oca, strpljivo čekao da izađe iz zatvora, išao mu u posete i beskrajno se radovao kad bi Olivera bar na dan slave pustili da dođe do kuće na nekoliko sati - kaže nam prijateljica Ivanovića.

foto: Zorana Jevtić

- Ta rečenica, koju je tako detinje naivno i sa mnogo nade izgovorio Bogdan, kome su prethodno objasnili da je njegov tata sada na nebu sa anđelima, rasplakala je suprugu Milenu, ali i sve ostale. Dečak je oca voleo najviše na svetu, a premali je da shvati ozbiljnost situacije - kaže naša sagovornica.

Bogdan je prvi put na očev grob otišao u petak, a potom i u subotu. Pored grobnice, zatrpane vencima cveća, dečak je mirno stajao i posmatrao šta se okolo dešava. Do groba ga je, čvrsto ga držeći za ruku, dovela majka Milena, koja je kada su stigli zaplakala.

foto: Zorana Jevtić

Oliver Ivanović je beskrajno voleo svu svoju decu, ali mali Bogdan je bez njega bio najduže, a često je u intervjuima govorio baš o njemu, mezimcu. Kada je izašao iz zatvora rekao je da mu je jedina želja da sinu vrati izgubljene godine.

Govorio je da uživa u igri sa njim i da gleda da svaki slobodan trenutak iskoristi da Bogdana nešto nauči. On ga je i u zatvoru prilikom kratkih poseta učio da broji, da crta i piše. Dečak je zato svaki put u posetu ocu nosio svesku i olovku.

Inače, Milena Popović Ivanović, udovica Olivera Ivanovića, negirala je spekulacije da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nekoliko dana pre ubistva odbio da primi njegovog supruga u zgradi Predsedništva Srbije u Beogradu.

"Ta informacija nije tačna. Oni su se ranije dogovarali da se vide, ali do tog sastanka nije došlo”, kratko je objasnila Milena Popović Ivanović.

foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS, kaže za list da bedni lažovi iz opozicije nisu birali sredstva u pokušaju da nacrtaju metu na čelu Aleksandru Vučiću i optuže ga i povežu sa tragičnom pogibijom Olivera Ivanovića.

„Svakom normalnom je u startu bilo jasno da lažu i da bednici i politički lešinari pokušavaju da na smrti jednog čoveka uzimaju političke poene u kampanji za Beograd, koju su započeli na Novom groblju pored kovčega Olivera Ivanovića. Nije im stalo ni do Olivera Ivanovića, ni do njegove porodice, jer oni ni za njega ni za njegovu porodicu, za razliku od Vučića, nisu uradili ama baš ništa, nego do budžeta Beograda i narodnih para i vidimo da su u tom pohodu spremni i da bukvalno gaze preko mrtvih, rekao je on.

(Kurir.rs/Alo/Foto: Kurir/EPA/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Porodica se oprašta od Olivera Ivanovića, najpotresnije scene sa sahrane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track