ŠARČEVIĆ: Prosvetni radnici na Kosovu ne primaju duple plate!
Foto: Dragana Udovičić

poseta

ŠARČEVIĆ: Prosvetni radnici na Kosovu ne primaju duple plate!

Društvo -

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da u prosveti na Kosovu nema duplih plata i da će onima koji nisu uposleni biti ponuđeno da budu angažovani kada se za to ukaže potreba.

Posle sastanka sa predstavnicima obrazovnih institucija na severu Kosova Šarčevć je rekao novinarima da će biti organizovane i prekvalifikacije kako bi se rešili problemi nedostatka profesora matematike i fizike. Navodeći da je na sastanku razgovarano o potrebnom prostoru za odvijanje nastave, uvođenju elektronskih dnevnika, digitalizaciji, novim zakonskim rešenjima, Šarčević je najavio da će u Beogradu biti organizovano donatorsko veče gde će biti prikupljana pomoć za obrazovne ustanove na Kosovu i Metohiji.

Rektor Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Rade Grbić rekao je da bi eparhija bez nadoknade ustupila zgradu koja je započeta u blizini crkve u Kosovskoj Mitrovici i da bi tako mogao da se reši problem prostora za dva fakulteta.

"Značajno je da su u budžetu Kancelarije za Kosovo i Metohiju obezbeđena sredstva za dva naša projekta, izgradnju Instituta za sudsku medicinu i nadgradnju dela zgrade Tehničkog fakulteta", rekao je Grbić i dodao da su dobili uveravanja da će stara zgrada škole "Branko Radičević" biti adaptirana za potrebe Univerziteta.

Načelnica Školske uprave Ministarstva prosvete na Kosovu i Metohiji Jasmina Dedić rekla je posle sastanka sa ministrom da će uvođenje dualnog obrazovanja biti jedan od ključnih faktora za povećanje broja učenika u tehničkim školama. Prema njenim rečima najveći problem u srednjim školama je nedostatak prostora za odvijanje nastave. Šarčević će danas posetiti i Orahovac i Veliku Hoču.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PLENKOVIĆU, ODAJ POČAST ŽRTVAMA JASENOVCA! Šta je sve Ivica Dačić poručio hrvatskom premijeru usred Njujorka?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track