STUDENTI EKONOMSKOG RAZBILI: Plasirali se u evropsko finale šampionata o finansijskoj analizi
Foto: Nebojša Mandić

Drugi put zaredom

STUDENTI EKONOMSKOG RAZBILI: Plasirali se u evropsko finale šampionata o finansijskoj analizi

Društvo -

BEOGRAD - Studenti Ekonomskog fakulteta u Beogradu ponovo su se, kao deo tima Beogradskog univerziteta, plasirali u evropsko finale takmičenja u fundamentalnoj finansijskoj analizi, saopštio je Ekonomski fakultet.

Studenti tog fakulteta i članovi EKOF Case Study tima, Nevena Aleksić, Aleksandar Veselinović i Nikola Vujić, plasirali su se u evropsko finale takmičenja "CFA Research Challenge", navodi se u saopštenju objavljenom sa sajtu fakulteta.

"Ovo je drugi uzastopni put da naši studenti učestvuju u evropskom finalu, koje će ove godine biti održano u Dablinu, u Irskoj, od 4. do 5. aprila, gde će imati prilike da odmere snage sa najpoznatijim evropskim školama u domenu biznisa i poslovnog upravljanja", stoji u saopštenju.

Tim Univerziteta u Beogradu osvojio je prvo mesto u lokalnom finalu u Budimpešti, nadmašivši osam drugih timova sa najboljih univerziteta u regionu.

Takmičenje je zahtevalo tromesečni rad na kompleksnom izveštaju o proceni vrednosti mađarskog multinacionalnog logističkog preduzeća "Waberer’s International".

Studentima je akademsku mentorsku podršku pružio profesor Dragan Lončar, a kao industrijski mentor učestvovao je Nikola Marković iz kompanije EY, dok je četvrti član tima bio Djorđe Marjanović, član Case Study kluba Fakulteta organizacionih nauka iz Beograda, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! KO ĆE DOĆI GLAVE LIDERU SOCIJALISTA?! Dačiću skočio šećer zbog stranačkog kolege!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track