RANA DIJAGNOSTIKA NAJBOLJI PUT DO OČUVANJA ZDRAVLJA: Danas besplatni preventivni pregledi širom Srbije
Foto: Dado Đilas

Akcija Ministarstva zdravlja

RANA DIJAGNOSTIKA NAJBOLJI PUT DO OČUVANJA ZDRAVLJA: Danas besplatni preventivni pregledi širom Srbije

Društvo -

U više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije danas će od 8:00 do 16:00 sati biti organizovana peta po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda koju organizuje Ministarstvo zdravlja.

foto: Dragan Kadić

U Kliničkom centru Srbije (KCS) će svi zainteresovani građani moći da u Poliklinici KCS urade ultrazvuk abdomena i laboratorijske analize - tumor markeri gastrointestinalnog trakta CEA i CA 19-9. Pored toga, u ambulantama Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS (GAK) u Višegradskoj, sugrađanke će biti u prilici da obave i preventivne ginekološke preglede, navode iz KCS.

DANAS BESPLATNI PREGLEDI ŠIROM SRBIJE: Čekaonice su pune, svi će stići na red!

Ministarstvo zdravlja pozvalo je sve građane da se u nedelju priključe ovoj akciji i obave preventivne preglede u lokalnoj zdravstvenoj ustanovi. I ovoga puta, kao i tokom prethodnih termina preventivnih pregleda, stručni timovi zdravstvenih ustanova biće raspoređeni u značajnom broju ambulanti i kontrolnih punktova, i učiniće sve da građani efikasno obave kontrolne preglede i time eventualno preveniraju neka ozbiljna oboljenja.

foto: Dado Đilas/Ilustracija

Po potrebi, lekarski timovi će raditi i produženo, nakon 16:00 sati, a gde za to bude postojala potreba, biće organizovani i naknadni pregledi sledećeg vikenda. Kako se navodi, prevencija i rana dijagnostika najbolji su put do očuvanja zdravlja.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track