VELIKA HUMANITARNA AKCIJA KURIRA! PORODICA KOJIĆ 2 GODINE ŽIVI BEZ STRUJE: Mališani, niste sami, nećete biti gladni!
Foto: Slađana Stevanović

SRBIJO, NA NOGE

VELIKA HUMANITARNA AKCIJA KURIRA! PORODICA KOJIĆ 2 GODINE ŽIVI BEZ STRUJE: Mališani, niste sami, nećete biti gladni!

Društvo -

Nakon pogibije Milana Kojića, njegova žena Marnit, Filipinka, ostala je sama sa troje dece, bez para i posla. Firme i pojedinci se javljaju da pomognu

Porodica Milana Kojića (49), koga je nedavno ubio brzi voz na barskoj pruzi u Popučkama kod Valjeva, već dve godine živi bez struje!

U mraku su ostali njegova supruga Marnit s Filipina i troje maloletne dece. Izgubili su jedinog hranitelja porodice, tako da je četvoro Kojića sada bez ikakvih prihoda u nezavršenoj kući.

foto: Slađana Stevanović

Kurir je, čim je saznao za njihovu tešku sudbinu, objavio tekst kako bi javnosti predočio nedaće s kojima su suočeni i pokrenuo veliku akciju da bi im se što pre pomoglo. Brojni pojedinci i predstavnici društveno odgovornih firmi javili su se redakciji sa željom da se pridruže našem humanitarnom poduhvatu i reše materijalne probleme porodice, koji su posle tragične Milanove smrti još teži i veći.

Uče uz sveće

- Život bi nam najviše olakšalo kad bismo ponovo dobili struju i kad bismo imali samo još jednu malu sobu. Trenutno jedna sestra i ja delimo jednu malu sobu na spratu. U njoj je hladno, ali izdržavamo nekako. Trudim se da učim preko dana, a ponekad upalim sveću i radim domaći - priča Luka (14), odličan učenik osmog razreda i talentovani fudbaler valjevske Budućnosti.

foto: Slađana Stevanović

Još golobrad, on je rano preuzeo ulogu glave porodice, pošto je otac Milan do pogibije često odlazio u nadnicu, brinuo se o majci, koja slabo govori srpski, i mlađim sestrama Elizabeti (11) i Jovani (6).

Majka Marnit je Filipinka i Milana je upoznala na Kipru, gde su oboje radili. Ljubav ju je tako dovela u Srbiju, o kojoj ništa nije znala, nekoliko dana pred početak bombardovanja 1999. godine. Rodila je troje dece, ali i dalje nema rešeno pitanje boravka u našoj zemlji. Zbog nemaštine od 2012. godine nisu produžavali njen boravak u Srbiji, pošto novca za plaćanje administrativne takse nisu imali.

KAKO DA POMOGNETE

Broj telefona Kojića

066/414-390

Uplata na račun Banca intesa

Marnit Kojić

160-5300102118725-49

Nemaju knjižice

- Teško je jer sam u stalnom strahu da me ne proteraju i da ne ostanem bez dece. Oni su mi sad sve što imam u životu. Snalazim se kako znam i umem. Deca se kupaju tako što zagrejem vodu na šporetu. Veš perem na ruke, jer drugačije ne može, pošto nema struje - priča Marnit.

Pomoć u rešavanju problema obećala je i lokalna samouprava u Valjevu. Najavili su da će biti rešeno pitanje zdravstvenih knjižica za decu, da će porodica dobiti jednokratnu novčanu pomoć, a valjevskoj „Elektrodistribuciji“ su poslali dopis s namerom da se pronađe rešenje kako bi Kojićima ponovo bila uključena struja.

foto: Slađana Stevanović

Teška sudbina

MILAN SE BORIO ZA DECU

Komšije apeluju da se pomogne.

- Milan je bio vrhunski majstor za postavljanje prirodnog kamena, ali to je bio sezonski posao. Borio se da prehrani porodicu. Molimo ljude da pomognu zbog ove troje dečice, ona su, pored svih nedaća, vredna i vaspitana deca.

Slađana Stevanović - Foto: Slađana Stevanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track